Kryštof Kouble devátý po prvním světovém podniku

V portugalském Marco de Canaveses odstartoval první podnik seriálu Borilli FIM EnduroGP World Championship. Ve třídě Junior 2 v barvách Sherco Factory Racing Teamu startoval český reprezentant Kryštof Kouble, který je členem ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky a Dukly Praha.

V náročném portugalském terénu se neztratil mezi světovou špičkou. Svými časy, na měřených rychlostních zkouškách, se pohyboval okolo pátého až šestého místa. Ve druhém kole, na nejdelším endurovém testu, přestal jet jeho motocykl Sherco 300 2t. Došlo k nefunkčnosti zapalovací svíčky, kterou musel vyměnit. Velká časová ztráta znamenala propad v pořadí na 15. místo a zisku jednoho bodu do světového hodnocení.

Nedělní soutěž byla o dost těžší. Celou noc vydatně pršelo a trať po sobotě již byla značně rozbitá. Kryštof od začátku dne zajížděl velice dobré časy, nechyboval a v součtu časů měřených rychlostních zkoušek obsadil páté místo. Od čtvrtého místa ve třídě ho dělilo několik vteřin. Za neděli připsal 11 světových bodů. V průběžném pořadí s dvanácti body se usadil po prvním podniku na devátém místě. Celé startovní pole se nyní přesouvá do italského města Edolo, kde se o tomto víkendu odjede druhý podnik seriálu MS Enduro.

Sdílet