Filip Salač v prvním tréninku sedmý

Dnes odstartoval volnými tréninky program osmého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na německém okruhu Sachsenring. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí Rivacold Snipers Team, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend sedmým místem v dopoledním tréninku, odpoledne zajel dvaadvacátý nejrychlejší čas.

Ranní trénink se českému jezdci vydařil, byl spokojený s nastavením motocyklu a zaznamenal čas 1:27,501. Výsledkem byla sedmá příčka. „Ráno byl dobrý trénink, dojel jsem na sedmé pozici a motorka fungovala docela dobře. Jel jsem na tvrdých pneumatikách, takže to bylo v klidu, pak mě ještě zbrzdil jeden ze soupeřů, ale sedmé místo je dobré, jsem spokojený,“ zhodnotil první volný trénink Salač.  

Před druhým tréninkem slunce trať doslova rozpálilo a jezdci si museli zvyknout na opravdu horký asfalt. Ten při teplotě okolo šedesáti stupňů velice klouzal a výsledkem pro Filipa bylo dvaadvacáté místo, které ho udrželo na pozici přímého postupu do Q2, rozhodne tedy zítřejší třetí volný trénink. „Ve druhém tréninku bylo velké horko, trať měla šedesát stupňů, takže jsme spíše jen kroužili a snažili se doladit nastavení, protože to na ojetých pneumatikách hodně klouzalo. Měl jsem velké problémy s předkem, který se mi dost zavíral, nemohl jsem kvůli tomu zrychlit. Na sobotu tedy asi vrátíme nastavení z prvního tréninku, pokusím se přímo postoupit do Q2, zítra tedy bude důležitější den než dnes a už se na to těším,“ okomentoval druhou část dne optimistický Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet