První závody MS superbiků zítra živě!

Už tento víkend vysílají Nova Sport 1 a videoportál Voyo novinku ve svém programu – Mistrovství světa superbiků.

Druhá nejprestižnější kategorie na světě se tento víkend stěhuje do Španělska, kde se na okruhu v Aragonu pojedou dva závody ve všech kategoriích. V kategorii Supersport 300 se představí i čeští jezdci Oliver König a Petr Svoboda.

Série superbiků je unikátní tím, že vychází z produkčních motocyklů, které se standardně prodávají, a na rozdíl od MotoGP je lze potkat i v běžném provozu, proto je hodně sledovaná a má spoustu fanoušků.

Jezdecké obsazení série je taktéž mimořádně zajímavé. Na startovním poli se mezi sebou utkávají mladé naděje, ale také bývalí závodníci MotoGP a ikony motorsportu jako například Španělé Álvaro Bautista nebo Tito Rabat.

WorldSBK nese i výraznou českou stopu, v minulosti v seriálu startovali například Karel Abraham, Ondřej Ježek nebo Jakub Smrž. Sezona WorldSBK zavítá i do Česka – na konci srpna se pojedou závody v Mostě. Závod superbikového MS bude po zrušení mistrovství světa silničních motocyklů v Brně největší motocyklovou akcí v Česku a vysílat ji budou stanice Nova Sport a Voyo.

První závod kategorie Supersport 300 i s českou účastí sledujte v sobotu ve 12:40 na Nova Sport 1 a Voyo. 

Sdílet