Úspěšný víkend měli v Le Mans i Gurecký s Kocourkem

Úvodní závod prestižního Northern Talent Cupu se konal společně se závody mistrovství světa MotoGP na francouzském okruhu v Le Mans. Na startovní listině závodu figurovali také čeští reprezentanti Jonáš Kocourek a Jakub Gurecký.

V sobotu vyhrál úvodní závod Lorenzo Luciano. Druhý skončil se ztrátou 87 tisícin sekundy Jakub Gurecký a třetí příčku obsadil Jonáš Kocourek. Nedělní závod zcela ovládl Jakub Gurecký, který nadělil druhému Lucianovi téměř osmnáct sekund. Na legendárním okruhu se tak díky Jakubovi rozezněla česká hymna. Jonáš Kocourek nedokončil druhý závod po pádu ze třetího místa. „Celý víkend hodnotím velmi pozitivně, po sobotním výsledku jsem věřil, že v neděli dokážu vyhrát. Do závodů hodně promlouvalo počasí. V sobotu pršelo hlavně před závodem a v průběhu pak trať začala vysychat, což bylo náročné. Na déšť jsem zvyklý, relativně často v podobných podmínkách trénujeme, takže mi paradoxně vyhovovalo, že v neděli pršelo i během závodu,“ komentoval závodní víkend nedělní vítěz Jakub Gurecký, který je momentálně vedoucím mužem celého seriálu.

Spokojenost vládla i u druhého českého jezdce Jonáše Kocourka, přestože v neděli upadl a závod nedokončil. „Celý závodní víkend jsem si moc užil. I přes to, že jsem tu byl poprvé, tak se mi okruh od prvního tréninku líbil. V sobotu jsme jeli na mokru, ale postupem času to vysychalo. Odstartoval jsem celkem dobře. V prvním kole přede mnou spadl Rossi Moor a potom jsem se držel po celou dobu na třetím místě. V prvním závodě mě Kuba s Lucianem odjeli, ale v neděli jsem se jich chtěl udržet. Dařilo se mi jet rychle, cítil jsem se dobře, věřil jsem, že Luciana můžu předjet a chytit se Kuby. Ve třetím kole jsem na výjezdu dostal high sider. Bohužel jsem spadl, ale s víkendovými výsledky jsem spokojený. Chtěl bych poděkovat celému týmu, taťkovi a mechanikovi za skvěle odvedenou práci, kterou odvedli zejména při výměně kol, kterých bylo opravdu hodně. Také děkuji mému týmu JRT Brno Circuit a Autoklubu České republiky za všechno, co pro nás dělají,“ s nadšením vzkázal Jonáš Kocourek.

Průběžné pořadí šampionátu:

  1. Jakub Gurecký (Česká republika) 45 bodů,
  2. Lorenz Luciano (Belgie) 45 bodů,
  3. Niklas Kitzbichler (Rakousko) 23 bodů,
  4. Lenoxx Phommara (Švýcarsko) 23 bodů,
  5. Kas Beekmans (Holandsko) 30 bodů,
  6. Jacopo Hosciuc (Rumunsko) 19 bodů,
  7. Jonáš Kocourek (Česká republika) 16 bodů.

Sdílet