FULLINRACE ACADEMY v dalším závodě TCR Eastern Europe

Druhá zastávka šampionátu TCR Eastern Europe nedaleko slovenské metropole se pro tým FULLINRACE ACADEMY nesla v duchu nervozity. Po technických problémech na Hungaroringu tým neustále pracoval na vozech, ale páteční jízdy ukázaly, že existuje riziko dalších obtíží. Bezesná noc na sobotu umožnila Petru Čížkovi a Carolu Wittkemu odstartovat do prvního závodu, který ale – stejně jako ten druhý – přinesl smíšené pocity.

Zatímco německý pilot se po startu z osmého místa posouval pořadím a nakonec obsadil skvělé třetí místo, mostecký závodník musel odstoupit. Jak v sobotu, tak i v neděli byla Petru Čížkovi souzena zkrátka jenom tři kola, v obou jízdách musel zajet do boxů. To Carol Wittke po pódiovém umístění svou rychlost na trati prodal i v neděli, kdy přidal čtvrté místo v cíli. „Mám obrovskou radost z výsledků Carola, bedna v prvním závodě byla jeho životním výsledkem a věřím, že tím to nekončí. Jako jeho kouč jsem nadmíru spokojen,“ říká Petr Fulín. Jak ale šéf stáje dodává, kladné emoce se mísí s těmi zápornými: „Absence Petra Čížka v obou jízdách je zdrcující, stejně jako Carol měl dobrou rychlost a vypadalo to, že by minimálně v neděli mohli spolu útočit na Top 5.“

Když je řeč o nejlepší pětce, Carol Wittke se po povedeném víkendu na Slovakia Ringu drží na této pozici v průběžném hodnocení sezóny. Petr Čížek se po víkendu bez bodů propadl, ale o to víc bude bojovat za měsíc v Poznani, kde snad už oba vozy nebudou sužovat technické problémy. Polský víkend sezóny je v plánu v polovině června.

Sdílet