Aktuality z 276. zasedání Prezídia Autoklubu ČR

Schválení rozpočtu Autoklubu ČR, jmenování viceprezidentů na současné volební období, složení ACCR Czech Talent Teamu, to byly důležité body 276. zasedání Prezídia Autoklubu ČR, které se 20. 4. 2021 konalo prezenční formou.

Po zahájení a schválení zápisů z minulých jednání prezident Autoklubu ČR v úvodním slově informoval o dění v posledních týdnech. Příprava sezóny by nebyla možná bez dobré spolupráce s Národní sportovní agenturou, která po Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy převzala oblast státní podpory sportu. Jan Šťovíček zdůraznil, že letos jsme měli možnost se podílet na přípravách dotačních programů a konzultovat žádosti. Oproti loňsku se státní neinvestiční dotační podpora motoristického sportu pro rok 2021 zvyšuje o více než 18 %! Hned v následném bodě věnovaném ekonomice Prezídium jednomyslně schválilo návrh rozpočtu Autoklubu ČR na rok 2021, který počítá s lehce přebytkovým výsledkem hospodaření 453 tis. Kč.

Prezídium odsouhlasilo Kodex COVID-19 upravující opatření na sportovních podnicích zapsaných v kalendáři Autoklubu ČR. Vychází z příslušných předpisů mezinárodních federací FIA a FIM.

Dále bylo schváleno složení ACCR Czech Talent Teamu na rok 2021. Novým členem týmu nadějí českého motorsportu je Jáchym Galáš v disciplíně závodů automobilů na okruzích. Dále tým tvoří Petr Trnka (ZAV), Filip Salač (SZM), Kryštof Kouble (enduro), David Fabián (trial), Adam Bednář a Jaroslav Vaníček (plochá dráha), Erik Cais (rally), Petr Polák a Vítězslav Marek (motokros), Jan Ulman (supermoto), Petr Nikodém a Jakub Novotný (autokros), Libor Teješ (rallykros).

V rámci prvního povolebního zasedání prezenční formou prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček viceprezidenty pro současné období. Staronovými viceprezidenty jsou pro motocyklový sport Petr Moravec, pro automobilový pak Jiří Valenta, pro zájmovou činnost František Čečil. Viceprezidentem pro péči o děti a mládež se stal Matěj Smrž. Nově byla ustavena pozice viceprezidenta pro obecný motorismus, jmenován jím byl Jiří Čáp. „V posledních letech se bouřlivě rozvíjí naše projekty na poli obecného motorismu, zvyšování bezpečnosti silničního provozu. Už při kandidatuře Jiřího Čápa jako odborníka na dopravu jsem s ním počítal, pro tuto oblast aktivit Autoklubu je nesporným přínosem,“ připomněl Jan Šťovíček. A novinkou je také viceprezident pro podporu významných sportovních akcí. „V návaznosti na očekáváný rozvoj veřejné finanční podpory ze strany státu prostřednictvím Národní sportovní agentury chceme našim klubům poskytnout co největší podporu při přípravě podkladů a projednávání jejich žádostí. Jsem rád, že na moji nabídku kývnul Jan Regner, který má dlouholeté zkušenosti při organizování Czech Barum Rally Zlín a nabídl se pro tuto novou pozici,“ vysvětlil Jan Šťovíček.

Členové Prezídia Autoklubu ČR uctili minutou ticha památku Jiřího Charváta, dlouholetého vedoucího činovníka. Do pozice člena Etické komise, kterou zastával, byl schválen Květoslav Mašita.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR je naplánováno na 15. června 2021.

 

Sdílet