Závěrečné testování před startem sezóny TCR Europe

Již za 2 týdny odstartuje svou sezónu evropská série TCR, a proto tým Janík Motorsport zavítal na Slovakia Ring v rámci své předsezónní přípravy. Toto prostředí je velmi známé domácímu závodníkovi Maťovi Homolovi, který zná téměř každý detail tohoto okruhu. Jeho týmovým kolegou je v letošním roce člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Jáchym Galáš.

Oproti minulým TCR testům, které nesly atmosféru chladného počasí, tak na Slovakia Ringu panovaly přívětivé teplotní podmínky. Program testu byl přizpůsoben blížícímu se startu sezóny, a tak se pracovalo na kvalifikačních i závodních nastaveních okruhového speciálu Hyundai i30 N TCR. Jezdecké duo Jáchym Galáš – Maťo Homola najelo spoustu kilometrů a v rámci měřených úseků slovenského okruhu bylo vidět velmi rychlé tempo obou závodníků.

Celý tým se již těší na první závodní víkend, který se uskuteční právě na Slovakia Ringu ve dnech 7. – 9. května. Tým Janík Motorsport bude s českým reprezentantem Jáchymem Galášem jediným českým zástupcem v této evropské sérii a bude se snažit obstát v silné konkurenci zkušených zahraničních týmů.

 

Sdílet