Filip Salač v Portimão třináctý

V neděli 18. dubna vyvrcholil letošní třetí závod světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP. V závodě nechyběl v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z šestnácté pozice a převedl trpělivý výkon, který mu vynesl další světové body.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa šestnácté místo a nespokojenost s chováním motocyklu. „Už ve warm-upu, kde si většinou zkouším závodní strategii a přejíždění soupeřů, jsem měl problém se zastavením motocyklu. Když jsem předjížděl, nedařilo se mi pak zůstat ve stopě, ale nedělali jsme nakonec žádné změny, protože jsme věděli, že odpoledne bude na trati lepší grip,“ popsal dopolední část neděle Salač.

V závodě měl český zástupce dobrý start, posunul se na bodované pozice, ale vzápětí je ztratil. Po třetině závodu se za Salačem začala tvořit několikasekundová mezera. Pády soupeřů znamenaly pro Filipa posun zpět do první patnáctky, kde v druhé polovině závodu vytvořil čtyřčlennou skupinku s Nepou, Dupasquierem a Yamanakaou. V té si měnili pořadí, cílem nakonec projel Salač jako třináctý. „Jsem hodně zklamaný. V závodě jsem měl docela dobrý start, posunul jsem se trochu dopředu, ale pak jsem několik pozic ztratil během posledních dvou sektorů. Nedokázal jsem předjet ostatní. Dnes to prostě nebyl můj den, chyběla mi rychlost. Motorka jela docela dobře na rovinkách, trochu mi chyběla akcelerace, ale nebudu se dnes na nic vymlouvat, prostě mi to nesedlo, nebyl to můj den, takže doufám, že příště bude lépe. Jerez mám rád, tam to bude zase jiné, už se na to těším a chtěl bych poděkovat všem, kteří při mně stojí a pořád mě podporují,“ neskrýval nespokojenost s dnešním závodem český jezdec.

Třináctá pozice a tři body do letošního šampionátu tak Filipa udržely stále na šestnácté pozici v pořadí. Kolotoč MotoGP teď čeká jeden víkend pauza. Poté se jezdci utkají o další mistrovské body ve španělském Jerezu.  Ten patří mezi oblíbené okruhy našeho jezdce, nezbývá než doufat, že se mu podaří navázat na rychlost z Kataru a získá další světové body.

Sdílet