Autoklub ČR obdržel povolení pro první šampionáty!

Dobrá zpráva v období stále trvajících mimořádných opatření: Autoklub České republiky obdržel stanoviska ministerstva zdravotnictví, kterými se povolují konání podniků SONAX MČR v rally 2021, Autoklub Rallysprint série 2021 a Autoklub MČR v závodech automobilů do vrchu 2021. Platná jsou již od tohoto měsíce. Autoklub ČR v těchto dnech intenzivně pracuje na otevření dalších disciplín motoristického sportu.

„Stejně jako vloni jsme mezi prvními aktivitami, které se otvírají. Je za tím mnoho jednání, zpracování odborné žádosti s návrhem kritérií, poděkování za spolupráci a podporu určitě náleží vedení Národní sportovní agentury. Je skvělé, že už od dubna můžeme pořádat první šampionáty, nyní pracujeme na tom, aby se podle obdobného klíče rozjely další seriály motorsportu,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Povolení pořádání domácích šampionátů v rally, rallysprintu a závodech automobilů do vrchu je spojeno s nutností dodržovat závazné hygienicko-protiepidemické podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví. Mezi ně patří PCR test před akcí, měření teploty před vstupem do areálu a nošení respirátorů. Maximální počet všech přítomných v místě konání akce v případě rally a rallysprintu nesmí přesáhnout 1000 osob, u závodů do vrchu pak 500 osob. Přítomnost diváků zatím není povolena.

„Pořadatelé nyní budou seznámeni s konkrétními podmínkami, které musí být součástí propozic akce. Zároveň musí zajistit nastavení komunikace s místně příslušným orgánem ochrany veřejného zdravé. Všechny krajské hygienické stanice stanoviska o povolení prvních mistrovství motorsportu obdržely z ministerstva zdravotnictví na vědomí,“ doplnil Jan Šťovíček.

 

Sdílet