Valašská rally se plánuje v původním termínu

KOWAX Valašská rally ValMez 2021 se plánuje odjet v původním termínu 26. – 28. března 2021. Pořadatel obdržel výjimku Ministerstva zdravotnictví ČR a souhlas s pořádáním akce mezinárodního významu. Konání této akce podporuje také Autoklub České republiky.

Valašská rally je vedle domácího šampionátu součástí seriálu European Rally Trophy – Central. Povolení konat soutěž získal pořadatel ještě před jednáním Prezídia Autoklubu ČR, které schválilo stanovisko nedoporučující organizovat v nynější době závody. „Realizaci Valašské rally podporujeme jako test a vzor pro pořádání závodů v době očekáváného uvolňování mimořádných opatření. Organizátoři mají platné povolení státních orgánů, součinnost s Mezinárodní automobilovou federací FIA a soutěž připravují velmi zodpovědně za přísných hygienických podmínek. Jejich zkušenosti tak můžeme využít pro pořádání sportovních podniků v dalším období,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

„Rally připravujeme už od podzimu. Obrátili jsme se na Národní sportovní agenturu, potažmo Ministerstvo zdravotnictví a podařilo se nám zajistit všechna potřebná povolení. Máme vše dojednáno s oběma krajskými hygienickými stanicemi, jak Zlínského, tak Moravskoslezského kraje, znovu jsme vše konzultovali se samosprávami a jinými dotčenými orgány. Jsme přesvědčeni, že přípravy probíhají úspěšně a zodpovědně. Jsme rádi, že nás v tom Autoklub České republiky podporuje. Bez této podpory by naše situace byla mnohem složitější,“ vysvětlil Jaromír Tomaštík, předseda organizačního výboru 39. KOWAX Valašské rally.

 

Sdílet