Aktuality z 274. zasedání Prezídia Autoklubu ČR

Prezídium Autoklubu ČR na svém 274. zasedání v úterý 9. března 2021 projednalo konání sportovních podniků v oblasti automobilového a motocyklového sportu v době nouzového stavu a mimořádných opatření. Schválilo stanovisko, kterým nedoporučuje pořadatelům konání sportovních podniků v současné situaci.

Zasedání Prezídia Autoklubu ČR se vzhledem k epidemickému stavu konalo online formou videokonference. Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček shrnul informace o vyhlášeném nouzovém stavu a dalších přijatých mimořádných opatřeních, včetně omezení volného pohybu osob v souvislosti s dopady na konání sportovních podniků. Členové Prezídia poté projednávali problematiku pořádání sportovních akcí v tomto nepříznivém epidemickém stavu. Diskutovalo se o nařízeném omezení volného pohybu osob, nutném lékařském zabezpečení sportovních podniků, dodržování přísných protiepidemických a hygienických opatření, nebo možnostech testování.

Na závěr bylo jednomyslně odhlasováno stanovisko: Prezídium Autoklubu České republiky nedoporučuje pořadatelům konání sportovních podniků v automobilovém a motocyklovém sportu v době vyhlášeného nouzového stavu a přijatých mimořádných opatřeních z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru na území České republiky.

„V našem společném zájmu je co nejrychlejší uvolnění mimořádných opatření. Zároveň je jasné, že poražení pandemie není možné bez omezení pohybu a koncentrace osob. A také si uvědomujeme, že motorsport přes všechna bezpečnostní opatření přináší rizika, která nelze zcela eliminovat. Naši zdravotníci teď mají plné ruce práce a není zodpovědné přetížený systém lékařské péče zaměstnávat zabezpečením sportovního podniku. Proto jejich konání nedoporučujeme a děkujeme všem pořadatelům za respektování našeho stanoviska,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Sdílet