Vítězem MČR Gran Turismo Sport se stal ERM_Nick

První březnový pátek letošního roku s napětím očekávali všichni hráči a fanoušci esportu. Konalo se totiž premiérové Grand Finále Mistrovství České republiky Gran Turismo Sport. Poprvé se mezi sebou utkali hráči z obou finálových Lobby a výsledkem skvělá bitva s překvapivým vítězem. Tím se stal ERM_Nick, vlastním jménem Nikita Moysov.

Základní kalendář obsahoval 7 závodů, ERM_Nick sice patřil ke špičce, ale vyhrát se mu podařilo pouze jeden. V úvodním podniku sezóny si dokonce připsal na své bodové konto nulu, a tak jeho vítězství ve Finále Lobby A překvapilo řadu sledujících. V roli favorita Grand Finále se představili hlavně dosud neporažený KKR_Mario a Nikitův přemožitel z Lobby A KKR_Derek737. Kvalifikace ale napověděla mnohé. ERM_Nick ji jednoznačně ovládl a vybojoval si tak pole position do rozhodujícího závodu na trati Fuji International.

Legendární Hondy NSX se poté rozjely do první zatáčky a ERM_Nick uhájil první místo před dotírajícími soupeři. Těmi byli hlavně výše jmenovaní vítězové obou Lobby. Moysov se nakonec ukázal v bezkonkurenční formě a postupně si poctivým výkonem vyjezdil výrazný náskok. Neuvěřitelný souboj probíhal o stříbrnou pozici. Tu si vybojoval Jaroslav Drha závodící pod jménem KKR_Derek737. Tento hráč je považován za legendu české Gran Turismo scény a podle mnohých tak dokázal, že ještě stále nepatří do starého železa. Bronz si z premiérové sezóny odváží Mário Straka, který zmátl řadu méně znalých fanoušků změnou hráčského jména před finálovým závodem Lobby B z iTrade_Bitcoin na KKR_Mario.

Straka tak poprvé v sezóně poznal chuť porážky až při Grand Finále a v příští sezóně rozhodně bude mít soupeřům co oplácet. Bramborovou příčku získal PRiMa_Szabi a zakončil tak sezónu plnou divokých výsledků před KKR_NoLimit, který uzavřel nejlepší pětici. V Autoklubu České republiky se nyní ve spolupráci s KKRace připravuje další ročník tohoto velmi úspěšného virtuálního šampionátu. Nejprve si ale výherci převezmou krásné ceny od partnerů, mezi kterými nechybí světové značky jako Michelin, Puma, Total, nebo Logitech.

Sdílet