MČR v Gran Turismo jede do finále

V pondělí 15. června 2020 odstartovalo Mistrovství České republiky v Gran Turismo Sport na trati v Monze. Po zbytek roku na hráče čekalo dalších šest závodů. Boje v obou Lobby vyvrcholí v pátek 26. února. Z těchto dvou finálových závodů získáme startovní listinu pro březnové Grand finále! Zvítězí iTrade_Bitcoin, derek737_DK, nebo někdo jiný? Vítěz získá ceny od partnerů šampionátu, společností Michelin, Puma, Total a Logitech. Sledujte vyvrcholení premiérového ročníku MČR v Gran Turismo Sport živě na facebooku Czech motorsport!

Nyní již můžeme říct, že sezóna 2020 měla dva dominantní jezdce. V Lobby A ovládl prvních pět závodů derek737_DK, jeho série vítězství se přetrhla až na šestém závodě v Barceloně. Za volantem BMW M6 GT3 2016 dojel až bronzový a viděl záda hráčů ERM_Nick a Aja_Speed, drobné zaváhání však nemělo vliv na jeho jednoznačné vedení v tabulce Lobby A právě před těmito dvěma rychlými jezdci. Ze zbývajících účastníků této skupiny se na stupně vítězů podíval už jen SCH_ACE, když dvakrát využil zaváhání ERM_Nick při závodech v Monze a Francorchamps.

Lobby B nepoznala po celou sezónu jiného vítěze než hráče iTrade_Bitcoin. Ten ovládl všechny závody a připsal si plných 140 bodů. Souboje o stříbrnou pozici byly napínavější. V Monze si 16 bodů připsal TX3_KSZR_Szabi, ale na všech zbývajících závodech již kryl záda nepřekonatelnému iTrade_Bitcoin velmi rychlý KK_NoLimit_SK. Jeho přemožitel z prvního závodu tady skončil třetí, ale ve finálovém závodě skupiny jistě může překvapit několik dalších jezdců, kteří v sezóně zaznamenali jeden nebo dva dobré závody s umístěním jen těsně za stupni vítězů. Řeč je především o KK_FrostMann-CZ, Czechtroop_miKi, ElDomell nebo kariwrx.

Jak vše dopadne, napoví páteční závod finálový závod obou Lobby na Suzuka Circuit s vozy Peugeot RCZ. Finále Lobby A startuje v 18:40 hodin, Lobby B přesně o hodinu později. Sedm nejrychlejších jezdců z každé skupiny se utká o titul šampióna v pátek 5. března za volantem legendární Hondy NSX. Vítěz získá bohaté ceny od partnerů Michelin, Puma, Total a Logitech. Sledujte vyvrcholení letošní sezóny a poznejte historicky prvního vítěze MČR v Gran Turismo Sport. Oba závody budou k vidění v přímém přenosu na facebooku Czech Motorosport @czechmotorsport.ACR.

Sdílet