Z cíle rovnou do nemocnice. Úvod Světového poháru Baja v Dubaji

První podnik Světového poháru v Baja přivítala slunečná Dubaj, kde na závodníky čekají dva dny ostrého závodění a 400 kilometrů v místní poušti pouhou hodinu jízdy od jedné z nejmodernějších metropolí světa. Startovní listina čítá hned několik ostřílených závodníků z Dakar rallye, včetně českého motorkáře Martina Michka z Orion – Moto Racing Group, který na slavném Dakaru dokázal letos obsadit skvělé 10. místo.

Měsíc po konci Dakaru v Saudské Arábii si tým Orion – Moto Racing Group opět připomněl, jaké to je vstávat za tmy protože jak už je u dálkových závodů zvykem i tentokrát se startovalo za úsvitu. Michek vyrazil na trať jako druhý, přesto i tak v podstatě celou etapu odjel na prvním místě, což ostatním závodníkům značně usnadňovalo navigaci. „Tam, kde jsem musel občas zaklapnout plyn, protože jsem potřeboval kontrolovat navigaci, která sice přístroji stejná jako na Dakaru, ale přesto trochu odlišná a komplikovanější v hlídání správné trasy, mohli ostatní závodníci jen naplno, protože viděli moji stopu.„, doplnil Michek, který nakonec nabral penalizaci za překročení rychlosti při vjezdu do tankovací zóny. „Bohužel jsem spadl, dal si ránu do hlavy a od té doby mi bylo zle. Do tankovací zóny jsem přijel z trochu jiného směru a překročil rychlost„. Michek od organizátorů obdržel 6 minut penalizace. Zároveň byl poslán na povinné vyšetření do nemocnice, které mělo schválit jeho další pokračování v soutěži. „Teď už máme po vyšetření. Vše dopadlo dobře, Martin byl na CT a to bylo naprosto v pořádku. Hlava ho sice ještě trochu bolí, ale snad se z toho vyspí a zítra bude moct startovat. Bohužel nám nepomohla ani penalizace a v tuhle chvíli ztrácíme na první místo 15 minut, což nebude jednoduché dohnat„, dodal manager týmu Ervín Krajčovič.

Světový pohár Baja čítá 10 závodu. Každý závod obsahuje dva závodní dny. „Je to krátký závod a větší chyby se tu neodpouští. Zítra startujeme ze sedmého místa a z hlediska navigace by to mohla být výhoda. Na třetí místo ztrácíme 9 minut, což také není nereálné. Pokud bude Martinovi dobře věřím, že se bude ještě schopný porvat o pódium,“ uzavřel Krajčovič. Zítřejší etapa bude opět náročná a plná dun s 200 měřenými kilometry.

DCIM100GOPROGOPR0706.JPG

Sdílet