Finišují pravidla rally pro rok 2022

Komise rally na svém zasedání v prosinci loňského roku projednala otázku dalšího zařazení vozů s prošlou FIA homologací do seriálu MČR. Výstupem bylo stanovisko, podle kterého, by od roku 2022 tyto vozy byly zařazeny do pohárových tříd bez možnosti bodovat v MČR. Dnes jednal prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček s Jiřím Valentou, předsedou Komise rally a Tomášem Kuncem, generální sekretářem automobilového a motocyklového sportu.

Na schůzce byla projednána navrhovaná podoba šampionátu rally v roce 2022. „Chápu stanovisko komise, ve snaze mít v souladu zařazení do tříd v souladu s mezinárodními předpisy FIA. To je určitě v pořádku a strategicky je naším cílem ve všech disciplínách harmonizovat české šampionáty s mezinárodními řády. Na druhou stranu vnímám, že zejména starší vozy kategorie WRC jsou zajímavou součástí domácího rally šampionátu. Nepochybně zvyšují sportovní atraktivitu naší rally, přitahují fanoušky i zvyšují mediální zájem, a to je také třeba vzít v potaz. A výsledek minulého ročníku je toho důkazem,“ připomněl prezident Autoklubu ČR mistrovský titul Václava Pecha. Přitom jeho starší WRC nijak nedominovalo, diváci tak mohli sledovat napínavé souboje s moderními vozy R5, které rozhodovaly vteřiny nebo i desetiny.

Komise rally v těchto dnech pracuje na finálním znění pravidel a budou jí předneseny připomínky prezidenta Autoklubu ČR. V následujících dnech dojde ke zveřejnění nové kategorizace tříd a systému mistrovství pro rok 2022 v návaznosti na veškeré připomínky ze všech jednání.

Sdílet