Petr Polák v novém týmu

Devatenáctiletý talent českého motokrosu a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Petr Polák podepsal smlouvu s týmem hostettler Yamaha Racing! Pro sezónu 2021 tak má své místo jisté a bude opět bojovat o světové body v kategorii MX2 v rámci světového šampionátu v motokrosu.

Hostetteler Yamaha Racing je nově vytvořený tým, který vstupuje do mistrovství světa v motokrosu. Podporují ho silní partneři a v příštím roce v jeho barvách nastoupí silní jezdci. Petr Polák bude mít tři švýcarské kolegy – Arnauda Tonuse, Valentina Guilloda a Joela Elsenera. Posledně jmenovaný pak bude sedlat stejný motocykl jako český jezdec, a to Yamahu YZ250F. Petra kromě světových závodů česká s novým týmem také švýcarské mistrovství.

Musím poděkovat rodině, Autoklubu České republiky, zejména panu prezidentovi Šťovíčkovi a všem lidem, kteří se na této akci podílí. Jsem vděčný i za přístup managera Jefa Janssena a chtěl bych mu tímto poděkovat za jeho výbornou práci. Neskutečně moc se těším až budu moct začít pořádně makat a připravovat se,“ neskrývá nadšení z nového angažmá mladý západočeský jezdec.

Také prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček je rád za další posun v kariéře tohoto talentovaného jezdce. „Přestup do týmu hostettler Yamaha Racing je pro Petra posun vpřed. V mistrovství světa ho čeká třetí sezóna, a tak věřím, že by mohl dosáhnout pěkných výsledků. Petr je členem ACCR Czech Talent Teamu, projektu podpory rozvoje našich mladých nadějí motorsportu a jsem opravdu rád, že pro tak talentovaného jezdce se nám podařilo zdárně dotáhnout jednání a dostat ho do tohoto skvělého týmu,“ okomentoval přestup českého jezdce Jan Šťovíček.

Sezóna 2021 odstartuje koncem března, čeští fanoušci se mohou těšit v červenci na domácí závod v Lokti.

Sdílet