Licence na sezónu 2021 jsou k dispozici

Letošní sezóna je nenávratně za námi a v budově Autoklubu České republiky se již pilně pracuje na té příští. Od tohoto týdne je možné získat licenci na jednotlivé disciplíny pro rok 2021, což je důležitá informace především pro jezdce, kteří mají zájem absolvovat některý z podniků na začátku nového roku. Dobrou zprávou je, že ceny licencí zůstávají stejné jako v loňském roce.

Sezóna 2021 přináší zájemcům o licenci jednu podstatnou novinku při žádosti a zároveň posouvá profesionalitu českého motorsportu opět o úroveň výše. V disciplíně rally bude poprvé v historii potřeba při žádosti o licenci prokázat své znalosti z dané oblasti a zvládnout tak krátký e-learningový test. Ten se bude týkat základních pravidel i bezpečnosti a prokáže, že žadatel má znalosti potřebné pro získání oprávnění ke startu v závodě. Rally je tak v tomto systému pilotní disciplínou, v dalších odvětvích se očekává postupné zavádění. Hlavními důvody zavedení e-learningových testů je zvýšení bezpečnosti nebo znalost postupů při nehodě.

Nebudou to však pouze jen soutěžní posádky, koho bude při žádosti o licenci čekat krátký test. Ten je připravený také pro druhou stranu, tedy zájemce o licenci sportovního komisaře, ředitele závodu, nebo bezpečnostního činovníka, a to obecně ve všech disciplínách. Systém tak navazuje na zkoušení technických komisařů, kteří obdobné předsezónní testy v rámci Technické komise povinně absolvují již mnoho let.

Pokud někdo žádá o licenci poprvé, nebo si postup z loňského roku nepamatuje, nemusí mít žádné obavy. Vše hravě zvládne s těmito podrobnými návody.

Návod na získání licence pro automobilový sport: Žádost o licenci – auto

Návod na získání na licence pro motocyklový sport: Žádost o licenci – moto

Sdílet