Loket má pro světový motokros pětiletý kontrakt!

Dnes byla prostřednictvím videokonference stvrzena smlouva mezi společností Infront Moto Racing, promotérem světového šampionátu v motokrosu MXGP a Autoklubem ČR o pořadatelství MXGP of Czech Republic. Kontrakt byl uzavřen na roky 2021 – 2025.

„Je nám líto, že se letos kvůli koronaviru v Lokti světový motokros nejel. Přesto má ze strany promotéra dlouhodobou důvěru jak pořadatel, tak i Autoklub ČR jako jedna z nejvýznamnějších národních federací v rámci FIM,“ předeslal Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR. Podle jeho slov vyjednávání o smlouvě na příští roky začalo již na sklonku léta. „Nakonec se mi podařilo prosadit, že kontrakt bude uzavřen na pět let, což je v mezinárodním měřítku naprosto výjimečné. A povedlo se nám získat i výrazně výhodnější podmínky oproti minulému období,“ doplnil Jan Šťovíček.

Zatímco Brno patrně napřesrok přijde o GP silničních motocyklů, motokrosový šampionát má díky Autoklubu ČR na další léta jasno. „Chci vysoce ocenit kvality pořadatelů v Lokti, Autoklub ČR a jeho prezidenta Jana Šťovíčka, který i díky své práci v Představenstvu Mezinárodní motocyklové federace FIM odvádí pro náš sport skvělou práci.  Těším se na další pokračování dlouholeté spolupráce, česká MXGP patří k tradičním podnikům šampionátu,“ uvedl Daniele Rizzi, provozní ředitel Infront Moto Racing při virtuálním stvrzení kontraktu.

„Mám velkou radost, že jsme získali jistotu na příští roky. Děkuji Autoklubu ČR a panu Šťovíčkovi za vyjednání skvělých podmínek a podporu, bez které bychom závod byli těžko schopni pořádat,“ uvedl Zdeněk Dvořák, předseda Auto moto klubu Loket v AČR a ředitel MXGP Loket.

„Těší mě, že v rámci jednání o kontraktu jsme s promotérem otevřeli možnost pořádat u nás v několikaletém horizontu nejprestižnější závod s největší diváckou účastí, a to Motokros národů,“ uzavřel Jan Šťovíček.

Sdílet