Kryštof Kouble zakončil sezónu v Portugalsku

Český jezdec, člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky a Dukly Praha Kryštof Kouble absolvoval o uplynulém víkendu závěrečný podnik FIM World Enduro Championship. Ten se měl původně odjet ve Španělsku, nakonec po změně kalendáře zůstaly týmy další víkend v portugalském Marco de Canaveses.

Ve třetím podniku se českému zástupci podařilo získat bronz ve třídě Junior 2 a připsal si 15 bodů do světového hodnocení. Tento skvělý výsledek se Kryštofovi bohužel nepodařilo zopakovat. V sobotu získal body za 8. místo a v neděli odstoupil ze soutěže kvůli zranění.

Portugalské soutěže jsou velice náročné. Obtížné kamenité přejezdy po místních kopcích braly jezdcům hodně síly. Nepřálo ani počasí, neděle se proměnila doslova v bahenní lázně. Trať i měřené rychlostní zkoušky byly poté hodně uklouzané a o pády nebyla nouze.

O titulu mistra světa se rozhodlo v neděli na posledním testu. Brad Freeman se ujal vedení od prvního testu a vše směřovalo k jeho vítězství. V posledním enduro testu ale upadl a titul mistra světa pro rok 2020 tak získal Stev Holcomb.

Sdílet