Startuje dotační program COVID SPORT II

Národní sportovní agentura (NSA) vyhlásila dotační program na podporu sportovních organizací. Jedná se o výzvu s názvem „COVID-SPORT II,“ která se zaměřuje na zmírnění negativních dopadů celosvětové pandemie COVID-19 v činnosti sportovních organizací. Ty byly zasaženy hlavně důsledky vyhlášení nouzového stavu na území České republiky a zavedením mimořádných vládních opatření. V rámci této dotační výzvy mohou obchodní společnosti žádat o podporu ve dvou různých oblastech.

První oblastí podpory je oblast A, která je bohužel určena pouze pro přesně vypsané profesionální soutěže kolektivních sportů. Pro pořadatele motoristických podniků je zajímavá oblast B. Ta pomůže organizátorům sportovních akcí, které se měly uskutečnit v termínech od 12. března do 31. července 2020. Podpora se samozřejmě vztahuje i na akce pobočných spolků Autoklubu ČR, které spolupořádala obchodní společnost. Ta poté musí být žadatelem.

Žádosti o dotaci se podávají přes elektronický formulář zveřejněný na stránkách NSA, a to nejpozději do 7. 12. 2020. Všechny informace včetně elektronického formuláře zdeV této souvislosti nabízíme všem našim klubům pomoc a konzultaci s přípravou žádostí. Zároveň bychom vás chtěli požádat, abyste nás informovali o podání žádosti. Zmíněné žádosti následně projednáme s vedením NSA. Odkaz na kompletní výzvu najdete zde

Sdílet