Olga Roučková drží třetí pozici ve Světovém poháru

Úspěšná česká závodnice na čtyřkolce si závodního adrenalinu užila ještě před Dakarem. Při obou závodech Světového poháru FIM v Portugalsku zažila povodně i požár, přesto se v celkovém hodnocení čtyřkolek drží v mužské konkurenci na třetím místě.  Závod FIM Europe v Portugalsku byl však zrušen a závodnice musí vyčkat, zda bude odjet závod FIM Europe Spain, který je plánován na 20. až 22. listopadu.

 

Během letošních příprav a zvláštní sezóny měla různé obtíže. Při tréninku v bývalém vojenském prostoru v Milovicích přepadla na konci srpna přes řídítka a přivodila si silný otřes mozku.  „Závody v Portugalsku byly pak pro mě odměnou, že jsem dodržovala klidový režim. A hlavně zatěžkávací zkouškou, jestli vydržím mít helmu na hlavě,“ poznamenala.

 

„Teď jsem na měsíčním tréninkovém soustředění v Portugalsku a čekám na další závody. A pak už hurá na Dakar,“ prohlásila Roučková, která si přeje, aby s ji v nejbližší době trable vyhnuly. Chce si totiž splnit svůj sen a tím je start na Dakaru. Dakar možná někdo nenávidí, ale Olga ho miluje. V roce 2018 se stala první Češkou, která nejnáročnější závod světa dokončila.

 

Účast však není úplně jistá. „Stále jednáme se sponzory, pořád mi ještě chybí finance,“ přiznává a věří, že se vše podaří dotáhnout do zdárného konce. V letošním roce se měla na start Dakaru postavit s buginou, pořadatelé za Saudské Arábie ji však zakázali startovat kvůli hlavnímu partnerovi.

Sdílet