Petr Michalec v první desítce v EMX OPEN

Tři závody v rámci třídy EMX OPEN při evropském šampionátu v motokrosu má za sebou český reprezentant Petr Michalec. První tři závody v lotyšském Kegumsu musel vynechat kvůli termínové kolizi s Mezinárodním mistrovstvím České republiky. Naskočit do rozjetého seriálu tak pro Michalce nebylo vůbec jednoduché.

Deštivý první závod znamenal pro českého jezdce po pádech pozice na konci první dvacítky. V druhém závodě vybojoval dvakrát patnácté místo. Poslední den bohužel znamenal pro Petra velký pád, přesto zajel nejlepší výsledek v podobě desátého místa v první rozjížďce, které doplnil o pozici horším umístěním v druhé jízdě.

Na prvním závodě na nás čekala hodně náročná, mokrá a hluboká trať. Ze začátku jsem měl docela problém si na trať zvyknout. První závod byl spíše bojem sám s sebou. V obou jízdách jsem se nevyhnul pádu a ve vyrovnané konkurenci z toho bylo 18. a 16. místo. Druhý závod byl z mého pohledu lepší. Trať byla suchá a tvrdší než v sobotu, ale stejně sem se s ní dost pral a během rozjížďky mi hodně tvrdly ruce. Rychlost byla dobrá a stačilo mi to na dvakrát patnácté místo. Třetí závodní den jsem nezačal úplné dobře. Měl jsem v kvalifikaci velký pád, kdy jsem si narazil záda, přivodil nějaké odřeniny a dost rozbil motorku. Kvalifikaci jsem musel předčasně ukončit, abychom stihli připravit motorku na první jízdu. Nakonec se vše podařilo a v této jízdě jsem si vedl celkem slušně. Bohužel mě na místní náročné trati stále trápily ruce, takže jsem v závěru první rozjížďky ztratil dvě místa a dojel desátý. Do druhé jízdy jsem dobře odstartoval, asi na pátém místě, ale bohužel jsem udělal chybu. Jezdec přede mnou mi nahodil brýle a než jsem stačil strhnou slídu, ležel jsem na zemi. Znovu jsem tak začínal z 18. místa, ze kterého jsem to dotáhl na jedenácté. Chtělo by to více závodů na takto náročných tratích. Z  Itálie si odvážím 41 evropských bodů. Chtěl bych poděkovat PuriCure Teamu a všem partnerům za podporu, že jsem tady mohl být. Také děkuji tátovi, rodině, přítelkyni a všem, kteří mě podporují a fandí,“ zhodnotil své snažení v Itálii Petr Michalec.

Sdílet