Petr Bartoš přivezl 40 bodů z Pietramuraty

Český reprezentant v motokrosu Petr Bartoš má za sebou tři závody kategorie EMX OPEN v rámci Mistrovství Evropy. Naskočit do rozjetých závodů bylo pro oblíbeného jezdce opravdu těžké, první tři závody v Kegumsu totiž musel vynechat kvůli termínové kolizi s Mezinárodním mistrovství České republiky. 
Na třech závodech v Itálii se mu nejvíce podařil ten poslední. První znamenal deštivé počasí a výslednou patnáctou pozici, v druhém závodově se Petrovi nepodařil start a obsadil osmnáctou pozici. Ze třetího závodu přivezl dvanáctou pozici. Celkově získal 40 bodů.
Trať v italské Pietramuratě na první závod byla asi nejtěžší ze všech tří závodů. Bylo na ní dost mokro. Doufal jsem, že zajedu slušné výsledky. Zadařilo se mi zajet do patnáctého místa, což splnilo mé očekávání. Spíše jsem se ale učil zdejší trať. Na druhý závod byl zcela jiný povrch a vše bylo rychlejší. Nepodařilo se mi odstartovat a pak se už moc nešlo dostat na lepší pozice, ale o to více jsem se těšil, že si spravím chuť na třetím závodě. Trať na třetí závod předělali a to mi sedělo ze všech tří závodů nejvíce. I výsledek se zadařil podle mých představ a byl jsem spokojený. Závody jsem si užíval a děkuji všem za podporu a možnost zde startovat,“ okomentoval své počínání Petr Bartoš

Sdílet