Filip Salač v deštivé kvalifikaci patnáctý

Druhým dnem dnes pokračoval letošní třináctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP ve Valencii. Na okruh opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl poslední volný trénink a kvalifikace. Filipovi se podařilo z volných tréninků postoupit přímo do Q2, tam v těžkých podmínkách na mokré trati vybojoval patnácté místo.

V dopoledním třetím volném tréninku český reprezentant věděl, že díky dobrým výsledkům z pátku má velkou šanci postoupit přímo do Q2. Nasadil tak opatrnější tempo, které sice stačilo jen na 24. místo, ale hlavně na přímý postup do druhé kvalifikace s nejlepší jezdci kategorie Moto3.

Ráno pršelo, jak jsme přepokládali. Předpověď na odpoledne ukazovala, že by mělo být sucho, tak jsem v tréninku tolik netlačil. Po druhém výjezdu z boxů jsem spadl ve čtvrté zatáčce, vůbec nevíme proč, jestli jsem najel na nějakou nečistotu, protože bez brzdy v malém náklonu mi úplně ustřelilo přední kolo, každopádně nic velkého, já i motorka jsme v pořádku,“ okomentoval poslední volný trénink český zástupce.

Kvalifikace bohužel nadále provázel nepříjemný déšť, Filip Salač se pohyboval zhruba v polovině startovního pole, ale nakonec jeho výsledný čas stačil na patnácté místo. Porazil však týmového kolegu Arbolina a do zítřejšího závodu jde s optimismem.

„Do kvalifikace nám začalo pršet, to jsem nechtěl, přál jsem si sucho. Sice vím, že jsem rychlý i na vodě, ale pršelo opravdu hodně. V některých zatáčkách jsem měl aquaplaning a v každém dalším kole to bylo složitější. Nakonec jsem zajel čas okolo dvanáctého místa, bohužel to kolo mi opět strhli, takže zítra budu startoval jako šestnáctý. Nemyslím si, že to bude problém, jde tady dobře předjíždět a bude to první suchý den. Uvidíme tedy zítra, těším se a děkuji všem za podporu,“ zhodnotil doslova propršenou kvalifikaci Filip Salač, který v té chvíli ještě nevěděl, že bude posunut na patnácté místo. Třináctý závod letošního šampionátu startuje zítra v 11:00 hodin.

Sdílet