Filip Salač odstartuje z osmé řady

Druhým dnem dnes pokračoval letošní jedenáctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Aragónu. Na okruh opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace.  Filip v ní skončil na 22. pozici a zítra odstartuje z osmé řady.  

V dopoledním třetím tréninku Salač skončil na 8. místě. „Třetí trénink byl o hodinu posunutý kvůli počasí. Je tady hodně chladno, asfalt je studený a hodně se padá. Je to celkem nebezpečné a trať nebyla v takové kondici jako ve druhém tréninku. Skoro nikdo nedokázal zrychlit, aby se dostal do Q2, bylo mi jasné, že pojedu Q1, “ zhodnotil poslední volný trénink český zástupce.

V kvalifikaci se mu dlouho nedařilo zajet měřené kolo, nakonec se prezentoval časem 1:59,310, který zajel až na konci časového limitu. To Filipovi stačilo jen na 8. místo v Q1 a 22. pozici celkově. Kvalifikaci tak rozhodně nehodnotí pozitivně a zítra ho čeká těžký úkol. Pokud chce pomýšlet na slušný bodový příděl, bude se muset probít polem jezdců až z osmé řady na startovním roštu. „V kvalifikaci jsem jel od začátku na tvrdé gumě, protože jsme včera ve druhém tréninku vyčerpali měkké gumy s cílem dostat se přímo do Q2, bohužel to nevyšlo. Odstartoval jsem tedy na tvrdých pneumatikách a v každém kole jsem měl nějakou krizovou situaci, zajel jsem poté na přezutí a vyšlo to jen na jedno kolo ve kterém McPhee brzdil celou skupinu jezdců, kde jsem byl také. Udělal to hodně zkušeně, aby ostatní nezrychlili a on se dostal do Q1. Ideal lap time mám na třetí místo, ale na to se nehraje. Určitě mě tedy dnešní výsledek mrzí a uvidíme zítra, rozhodně cítím, že mi chybí ten první trénink. Budu tedy potřebovat trochu štěstí, abych se dostal dopředu,“ okomentoval kvalifikaci Filip Salač. Jedenáctý závod letošního šampionátu startuje zítra v 11:00 hodin.

Sdílet