Celkové vítězství v poháru ČaH ADAM Cup 2020 si odváží tým v barvách Spolku Ichtyóza

Jelikož se kvůli zpřísněným nařízením vlády poslední plánovaný závod Rally Sprint série – vsetínský sprint – nepojde, ukončil sezonu roku 2020 Rallysprint Morava. V něm si pro druhé místo dojela posádka ve složení Jaroslav Petráš a Milan Klička po těsném souboji, kdy první 2 posádky dělila pouze jedna vteřina v cíli! První sekci vedly barvy Spolku Ichtyóza o necelých 5 vteřin, kdy posádka vyhrála 2 RZ a na prostřední byla druhá jen o 0,1s za posádkou Filip Ocelka, Jaroslav Blažek. „Myslím si, že za naším úspěchem v první sekci stála především pečlivá příprava rozpisu na náročných tratích, kde jsme se snažili napsat všechny anticuty, znečištěná a mokrá místa, odhadnout, kde bude ´vytaháno´ a podobně. To se nám myslím povedlo a navíc jsme se i trefili do volby pneumatik v chladném počasí,“ pochvaluje si Petráš.

Posádku trápily v první sekci drobné problémy s interkomem, ale ty se povedlo odstranit díky skvělé práci mechaniků z Brynda Racing. Ve druhé sekci bylo nutné už trochu taktizovat a myslet na celkové pořadí v poháru ČaH ADAM Cup. Posádka tedy zvolila bezpečné tempo a navíc do kufru „přibalila“ i 2 mokré gumy, kdyby ohlašovaný déšť dorazil na tratě RZ o něco dříve. Náskok na druhého Filipa Ocelku byl těsný ale na třetího Poláška to již bylo pohodlných 18,5s. „Ve druhé sekci jsme nechtěli již přehnaně riskovat, ale na druhou stranu nás překvapilo o kolik dokázal Filip a Pjotr zrychlit. Během pouhých 2 RZ jsme ztratili 9 vteřin na Filipa a propadli se na druhé místo. Na poslední RZ jsem si věřil a nechtěl jsem se vzdát úplně bez boje o první místo, ale přeci jen to nevyšlo a nakonec jsme prohráli o tu jednu sekundu. Na jednu stranu to pochopitelně zamrzí, ale na druhou stranu po všech problémech, co jsme měli a mým pošramoceným sebevědomím z Vyškova, bereme druhé místo jako úspěch!“

Finálové pořadí poháru ČaH ADAM Cup 2020 se tak určovalo „pouze“ po 4 odjetých závodech. V nich získal nejvíce bodů tým YGY Racing v barvách Spolku Ichtyóza, který vybojoval celkem 86 bodů, což mu zajistilo 20ti bodový náskok na druhého v pořadí Piotra Krotoszynského. Třetí místo o jediný bod nakonec získal vítěz posledního závodu Filip Ocelka. Pro celý tým, který se účastnil v loňském roce pouze 3 závodů ADAM Cupu, je to obrovský úspěch a velká motivace do další sezony!

Autoklub České republiky již před začátkem sezóny přivítal pomoc potřebným a spolupráci týmu se Spolkem Ichtyóza.  Projekt si klade za cíl podpořit osvětovou činnost Spolku Ichtyóza a jeho aktivity v pomoci nemocným dětem. A posádce v barvách Spolku Ichtyóza, která se navíc stala celkovým vítězem poháru ČaH ADAM Cup 2020, tak patří i velká gratulace.

Ichtyóza je vzácné genetické onemocnění kůže, které se projevuje její nadměrnou tvorbou a hromadění v tlustých, tvrdých vrstvách. Péče o kůži pacienta postiženého ichtyózou je pro celou rodinu velice časově i finančně náročná, protože je nutné přebytečnou kůži pravidelně odstraňovat a promazávat. Spotřeba krémů tak může být i 8 kilogramů měsíčně a ty nejsou zpravidla hrazeny zdravotní pojišťovnou.

Sdílet