ACCR Czech Talent Team – Willi Race závodil ve Francii

Předposlední závody Mistrovství světa Superbiků se odjely o uplynulém víkendu na francouzském okruhu Magny-Cours, kde opět nechyběl český tým ACCR Czech Talent Team – Willi Race a Smrz Racing – Willi Race.

Závěr letošní sezóny českého týmu ACCR Czech Talent Teamu – Willi Race a Smrz Racing – Willi Race je hlavně o shánění náhradních jezdců. Jakubovi Smržovi se daří vždy najít adekvátní náhradu a ne jinak tomu bylo i při závodech ve Francii. Na okruh Magny-Cours nemohl dojet ani jeden ze stálých jezdců, tak se v barvách týmu představili Lukáš Simon (náhradník za Matyáše Červenku) a závodnice Sharni Pinfold z Austrálie (náhrada za Alexe Carriona). Motocykl Míly Hřavy zůstal neobsazen.

Lukáš Simon při své premiéře v Mistrovství světa zapůsobil, když se kvalifikoval do hlavních závodů a startoval z 27. místa. V prvním závodě dojel na 17. místě a ve druhém na 22. místě, takže za sebou nechal spoustu soupeřů. Sharni Pinfold nastoupila do závodu Last Chance Race, který kvůli pádu ve 13. zatáčce nedokončila a zlomila si klíční kost. Počasí závodům vůbec nepřálo, když celý víkend pršelo a teploty vzduchu se pohybovaly jen kolem 13°C.

„Před předposledním závodním víkendem v Magny Cours jsem byl postaven před nelehký úkol. Tím bylo sehnat jezdce, protože ani jeden z našich nemohl. Nakonec se povedlo, byť částečně. Podmínky byly hodně složité a jak Lukáš Simon, tak Sharni Pinfold neměli snadný úkol a tím bylo poznat nový tým, novou trať a novou motorku. Sharni se průběžně zlepšovala a bylo poznat, že je pro ní vše hodně nové a v Last Chance Race upadla a zlomila si klíční kost. Takže pro ní víkend nedopadl nejšťastněji, ale rozhodně to pro ní byla velká zkušenost. Lukáš Simon od začátku potvrzoval, že je dalším z českých talentovaných jezdců a vedl si velice dobře. Přímo se probojoval do hlavních závodů a především v prvním předvedl skvělý výkon. Jen díky chybě v předposledním kole nedosáhl na body. Ve druhém závodě se po špatném začátku probojoval těsně za druhou desítku. Lukáš určitě ukázal, že oslovit ho mělo smysl. Teď mě čeká další složité rozhodování ohledně jezdecké sestavy pro Estoril. Každopádně musím to vymyslet tak, ať je to co nejlepší pro výsledek týmu a zároveň s výhledem na další sezónu,“ okomentoval dění v týmu manažer Jakub Smrž.

Poslední závody Mistrovství světa Superbiků se pojedou o víkendu od 16. do 18. října 2020 na okruhu Estoril v Portugalsku. Pro třídu Supersport 300 půjde o sedmé závody sezóny.

Sdílet