Jihočeský krajský přebor v motokrosu již tento víkend v Klukách

V Klukách u Písku, kde letos v červnu po nucené koronavirové pauze jihočeský Krajský přebor v motokrosu 2020 odstartoval, se letošní přebor také zakončí. Bude to již tuto sobotu, 10. října a definitivně se zde rozhodne o letošních přebornících jihočeského KP v motokrosu. Závodit se bude v kubaturách 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veteráni, MX2 a MX1.

Vzhledem k současné situaci bude pochopitelně závod doprovázet celá řada epidemiologických opatření v souladu s aktuálními nařízeními vlády. Závod se tedy pojede bez diváků a parkoviště jezdců bude rozděleno na sektory podle jednotlivých tříd! V areálu závodiště budou na viditelných místech umístěny informační tabule s pokyny a také volně přístupná desinfekce. Prosíme tímto všechny účastníky závodu o přísné dodržování všech opatření a také pokynů pořadatele!

Ve třídách 65ccm a 85ccm celou letošní sezónu jasně dominují bratři Moritz a Maxx Erneckerovi z Motosportu Chýnov. Mladší Moritz si letošní přeborový titul zajistil již na předchozím závodě v Kaplici, starší Maxx, který se mezitím stal mezinárodním mistrem Rakouska ve třídě 85ccm, ještě bude muset uhájit bodový náskok před svým týmovým kolegou Dominikem Kučeříkem. Ve třídě Hobby MX2 se zatím nejlépe daří Lukášovi Matějíkovi z SMS Střední Čechy, který má náskok 26 bodů před Davidem Mužíkem z Motosportu Chýnov a v Hobby MX1 pak má třináctibodovou rezervu Stanislav Boukal z Příbrami – Podlesí před Janem Kubešem z Prahy. Veterány nad 40 let vede před posledním kláním o pouhých pět bodů Jan Hůda z 4C RT před Romanem Skalkou z SXS Form Vision RT, který je zároveň nejlepším jezdcem zvlášť bodované třídy Veteránů nad 50 let, kde již má zajištěn letošní titul, ke kterému přidal ještě titul republikový v posledním závodě MMČR v Petrovicích u Karviné minulý víkend. V nejstarší kategorii veteránů nad 60 let je pak lídrem Miroslav Kukrál z 4C RT o dvacet bodů před Janem Chromým z Motosportu Chýnov. Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) je letos nejlepší Jaroslav Strnad z Mirošova a má celkem pohodlný náskok 24 bodů před Jaroslavem Kalným z Moto Teamu Excel Racing, který je i nejlepším jezdcem v letos nové vypsané třídě dvoutaktů do devatenácti let. Jeho náskok před Matyášem Plchem z Extreme Motorsportu je ale jen 14 bodů. Velice zajímavé souboje se dají očekávat ve třídě MX1 (HR Technik Cup), kde o pouhých pět bodů vede Tomáš Kotěra z SXS Form Vision RT před Martinem Häringerem ze Zalužan. Tréninky v Klukách začínají v 7:45, závod pak ve 12:30 hod.

Sdílet