Martin Venhoda německým mistrem v motokrosu

V mezinárodně obsazené třídě ADAC MX Junior Cup 125 hájil české barvy juniorský závodník Martin Venhoda. Seriál o dvou závodech čítal v letošní sezóně celkově šest ostrých závodních rozjížděk. Při prvním závodě v Grevenbroichu obsadil Venhoda celkové druhé místo se ziskem 69 body, ve druhém klání v Tensfeldu nenechal Martin nic náhodě a připsal si na své konto 75 bodů za první místo. Celkový součet bodů mu přinesl i celkové první místo v německém šampionátu.

Mám za sebou poslední závod ADAC v Německu, který se konal v Tensfeldu. Na tuhle trať jsem se hodně těšil, mám to tam rád. V kvalifikaci se mi povedlo zajet dobré kolo, a tak jsem ji vyhrál o celou sekundu před druhým jezdcem. Po kvalifikaci jsem věděl, že mám na to, abych vyhrál i v jízdách. Start do první jízdy nebyl nejlepší, zvolil jsem špatné místo na startu, a tak jsem musel hodně předjíždět. Jízdu jsem si však užíval a trať mě bavila, takže v cíli z toho bylo první místo. Ve druhé jízdě už jsem vybral dobré místo na startu a po první zatáčce jsem byl na první pozici. Poté jsem ale udělal chybu, upadl a propadl se na třetí místo. Povedlo se mi předjet soupeře a věděl jsem, že touto jízdou mohu vyhrát šampionát, což se mi povedlo. Ve třetí jízdě jsem už nenechal nic náhodě, vyhrál jsem start a na prvním místě jsem taky dojel i do cíle. Sezóna ale ještě nekončí, stále máme čtyři závody EMX 125, jeden ve Španělsku a tři v Belgie. Chtěl bych poděkovat mému týmu NR83, cele rodině, mému mechanikovi, Autoklubu ČR, sponzorům LS2 Helmets Germany, KTM Belgium, Motul, a dalším,“ okomentoval svůj triumf český závodník.

Vyhrát německý šampionát se cení, protože má v motokrosovém světě velké jméno a Martinovi to tak může pomoci v jeho další cestě do světového motokrosu.

Sdílet