Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček oznámil kandidaturu

Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky, oznámil, že bude kandidovat na další čtyřleté funkční období. Volby proběhnou v rámci XVI. Valné hromady, jejíž konání je naplánováno na sobotu 21. listopadu 2020. Uskuteční se v klubovém domě Autoklubu ČR v Praze.

Valná hromada je nejvyšším orgánem Autoklubu ČR. Koná se zpravidla jednou za čtyři roky a je tvořena delegáty klubů plnících povinnosti dle Stanov a Prezídiem. Ve výlučné působnosti Valné hromady je volit prezidenta, prvního viceprezidenta a další členy Prezídia.

Jan Šťovíček byl zvolen prezidentem Autoklubu na minulé Valné hromadě v roce 2016. „Tehdy jsem kandidoval s třemi hlavními cíli: zajistit financování Autoklubu i z nestátních zdrojů, zlepšit práci s mládeží a výrazně více se věnovat obecnému motorismu. Oproti roku 2016 vzrostl objem sponzorských peněz o více 16,5 milionů korun, což nám pomohlo v nelehkých dobách, kdy se Autoklub musel vyrovnat s poklesem státních dotací mezi roky 2016 a 2019 o 30,1 milionů korun kvůli aféře se sportovními dotacemi na ministerstvu školství a mládeže v roce 2017. Mezi partnery Autoklubu patří renomované mezinárodní značky, jako je Michelin, Puma, MOL a další. Projektem ACCR Czech Talent Team realizujeme masivní podporu nadějí českého motorsportu, i v nejmladších kategoriích už máme světové a evropské šampiony. Úspěšně probíhají akademie kartingu a miniracingu zaměřené nad nejmenší děti. A v obecném motorismu jsme se našimi projekty stali lídry v oblasti zvyšování bezpečnosti a prevence dopravních nehod. Autoklub ČR je dnes velmi ceněným partnerem Policie ČR a dalších státních i nestátních organizací. Naše projekty jsou ceněny i ve světovém měřítku, o čemž svědčí, že jsme získali granty Road Safety Mezinárodní automobilové federace FIA,“ připomněl Jan Šťovíček.

Úspěšně se rozvíjí zájmová činnost, veteránské hnutí a karavaning. Rozvíjí se činnost Asociace handicapovaných motoristů.

Autoklub ČR dosáhl řady úspěchů na mezinárodním diplomatickém poli. Jan Šťovíček byl zvolen členem Představenstva Mezinárodní motocyklové federace, Autoklub ČR má silné zastoupení v komisích a dalších orgánech federací FIA, FIM a FIVA.

Činnost Autoklubu zaznamenává progres na všech frontách. Díky úspěšnému zvyšování povědomí Autoklubu ČR v očích veřejnosti se nám podařilo razantně navýšit členskou základnu. Otvíráme klubový dům veřejnosti, důstojně jsme vloni oslavili jeho devadesátiny. Letošní rok s koronavirovou krizí bohužel zbrzdil naše aktivity, ale společně to zvládneme. Děkuji všem za podporu,“ vzkázal Jan Šťovíček.

Rozhodnutím Prezídia byla navržena společná kandidátka pro volby na XVI. Valné hromadě Autoklubu ČR. Vedle Jana Šťovíčka na post prezidenta je na pozici prvního viceprezidenta opět nominován Stanislav Minářík. Dále do Prezídia kandidují jako členové Jiří Čáp, František Čečil, Pavel Jiran, Petr Moravec, Petr Pospíšil, Jiří Pošík, Jan Regner, Matěj Smrž, Jiří Šitina, Ladislav Tejchman a Jiří Valenta.

Sdílet