Filip Salač v Barceloně na bodech, dojel dvanáctý

Devátý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Barceloně znamenal pro Filipa Salače konečně další vytoužené body. Už včera český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu ČR vyjel sedmým časem svou letos nejlepší startovní pozici. Jezdec Rivacold Snipers Teamu tak odstartoval ze třetí řady. Po skvělém začátku do cíle závodu nakonec dojel dvanáctý.

V trénincích Filip Salač ladil formu i motorku. Drobné změny v nastavení stroje hlásil ještě po včerejší kvalifikaci, v níž si vyjel sedmým místem třetí rošt na startu. Do závodu tak vyjel s vedoucí skupinou, v prvních kolech se pohyboval mezi pátou a sedmou příčkou. Po boji na slip streamu o kolo později se probojoval na čtvrté místo, v sedmém kole byl po havárii Arenase a McPheeho dokonce druhý! Pak se však propadal polem, ocitnul se ve druhé skupině, která ztratila kontakt s vedoucími jezdci. Postupně se propadl až na třinácté místo, ale do cíle si ještě o jednu pozici polepšil. Z Barcelony tak veze čtyři body!

S dneškem jsem strašně spokojený. V ranním warm upu jsme zkoušeli menší změny nastavení, ale nevedlo to k lepšímu, tak jsme se vrátili k původnímu nastavení, které jsem měl v pátek a v sobotu. DO závodu jsem měl suprový start, po prvním kole jsem byl pátý a snažil jsem se probojovat dopředu,. Dařilo se mi, v jednu chvíli jsem byl i druhý, což se mi ještě v životě nepovedlo, byl to skvělý pocit. Pak mě předjel Binder a udělal jsem dvě malé chybky, předjelo mě víc jezdců a od poloviny závodu jsem se nemohl dostat před Raula Fernandeze, který jel hodně neobvyklou stopu. Tvrdě brzdil, ale v zatáčkách pak jel pomalu a na rovince mu to dost jelo, takže jsem ho nemohl předjet , až v posledním kole se mi to podařilo. Ale to už bylo pozdě na to, abych bojoval o přední místa. Každopádně, dvanácté místo není moje nejlepší, ale myslím, že jsem předvedl super podívanou a ukázal, že na to mám a že sem patřím. A to je pro mě důležité. Pokud půjdeme touto cestou, tak se bude dařit víc a víc. Děkuju všem za podporu a už se těším na Le Mans. Teď nás čeká tvrdá příprava doma, protože máme týden pauzu, doléčím ještě rozbité koleno a kotník z Misana,hlásil pár minut po závodě Filip Salač z Barcelony.

Poslední závody se nedařilo, ale je vidět, že Filip Salač, Mirko Cechini a tým hodně zapracovali a myslím, že nastavili pozitivní trend, který se projeví v dalších závodech. Jsem spokojený a gratuluji,“ vzkázal Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Šanci vylepšit si své bodové konto bude mít Filip Salač za čtrnáct dní ve francouzském Le Mans. V oficiálním revidovaném kalendáři momentálně po závodě v Le Mans zbývají ještě dva podniky v Aragónu a dva ve Valencii. Šampionát by se měl uzavřít o předposledním listopadovém víkendu v portugalském Portimãu.

Sdílet