Veteránské rojení v Soběslavi

Krásné slunečné počasí si v sobotu 12. září užívali v Soběslavi účastníci jedné z posledních veteránských akcí letošního roku. Na historické náměstí se sjelo více než 160 vozidel.

Dopolední čekání na start zpříjemnila účastníkům i divákům nejen kapela Humpolecký dixieland, ale také ukázka zásahu hasičského sboru Mažice s historickou stříkačkou. Účastníci i návštěvníci mohli obdivovat ukázku chodu parního stroje a velmi zajímavou byla i prezentace posledních výrobků značky Jawa. Pořadatelé, VCC Soběslav společně s AMK Soběslav, připravili pro účastníky i neobvyklý kulturní zážitek – své umění představil na soběslavském náměstí výtvarník Tomáš Pitlík, který z různých součástek motorových vozidel vytváří vozidla bizarních tvarů (na snímku).

Odpolední vyjížďka krásnou pozdně letní krajinou jižních Čech nadchla všechny zúčastněné. Zvláště si pochvalovali návštěvu muzea zemědělské techniky v Netěchovicích spojenou s ochutnávkou domácího chleba, škvarků a dalších „naprosto dietních“ dobrot. Všichni se pak sjeli do autokempu Karvánky k příjemnému posezení a ukončení úspěšné akce.

Akce v Soběslavi jsou příkladné spoluprací města a pořadatelů a lze si jen přát, aby takových míst bylo víc. Akci rovněž podpořili někteří sponzoři, za všechny uvádím společnost TOPLAC.

František Čečil

Sdílet