Matějíček popáté v řadě šampionem v trialu

Pátý titul v řadě získal Martin Matějíček o uplynulém víkendu v jihočeských Nihošovicích, kde se konal předposledního podnik letošního Fiat Professional MMČR v Trialu. V trialovém areálu Jana Mrázka mohli všichni zúčastnění sledovat kvalitní výkony na těžkých tratích a to za velmi pěkného slunečného počasí.

V kategorii A skončil při sobotním klání za Martinem Matějíčkem na stříbrné pozici Martin Křoustek, 3. místo obsadil německý závodník Joschka Kraft. V neděli předvedl parádní jízdu Marek Wünsch na motocyklu Vertigo a vybojoval si tak druhou pozici. Bronz získal zkušený Martin Křoustek a zlato si opět převzal staronový mistr České republiky Martin Matějíček.

Kategorii B ovládl v sobotu i v neděli Tomáš Valenta na jehož jízdě je vidět velký progres. Po oba dny byl na druhém místě Ingo Breitfeld s motocyklem Beta. Třetí místo v sobotu vybojoval David Kadlec, nedělní bronz si odvezl Filip Klouček. Kategorii C vede bezpečně Petr Roštejnský. Zde se mu podařilo zvítězit pouze v sobotu, kdy za ním skončil Ivo Husinecký. Na třetím místo dokončila sobotní závod Denisa Pecháčková, která se v neděli postarala o největší překvapení. Tato mladá talentovaná slečna v druhém závodě zvítězila a nechala za sebou i lídra Petra Roštejnského na druhé pozici a třetího Iva Husineckého.

Hobby kategorie přinesla tento víkend krásný výsledek pro Tadeáše Mikundu, nejmladšího a nejmenšího jezdce této kategorie, který v sobotu nestačil pouze na vítěze Miku Kienlze z Německa a druhého Vaška Heřmana. Nedělní závod zajel Tadeáš za 0 trestných bodů a jednoznačně zvítězil, druhé místo získal Martina Apltauer a bronz si odvezl Pavel Bujárek.

Žákovskou kategorii vyhrál v sobotu Pavel Biel před Adamem Grešákem a Václavem Hůlkou. V neděli si první a druhé místo mladí závodníci prohodili.  Nedělní kategorii Klasik ovládl Pavel Klouček před Gunterem Breitfeldem a Edou Drábkem. Posledním závodem letošního roku bude ve dnech 17. – 18. října Březová u Sokolova, kde o vavříny zabojují v sobotu jednotlivci a v neděli družstva.

Foto: Ladislav Holeček

Sdílet