Nutrend Racing má za sebou závod v Divákách

Předposledním dějištěm mistrovství ČR automobilových závodů do vrchu byl podnik v jihomoravských Divákách. Byť je to trať velmi rozbitá a ne zcela vhodná pro naše závodní vozy, účastnil se i přesto tým Nutrend Racing zdejšího klání ve složení – Václav Janík s Normou M20 FC Turbo, Jiří Svoboda s Lolou B0351 a Marek Rybníček se Škodou Fabií R5. Václav Janík si oba závodní dny držel skvělou druhou příčku v absolutním hodnocení a v neděli pak svůj maximální čas ještě dokonce o vteřinu vylepšil.

Z důvodu opatrnosti a s respektem k rozbité trati nezajel Jiří Svoboda svůj ideální čas, ale umístění na třetím místě v kategorii E2-SS bylo pro Jiřího úspěchem. V neděli výrazně zrychlil a vylepšil si tak svou výslednou pozici na výbornou druhou příčku v kategorii E2-SS. Dalšího z týmových jezdců, Marka Rybníčka se držela smůla, hned v prvním sobotním tréninku mu odešel motor na autě a ten den již bohužel nestartoval. V neděli Marek improvizoval a z náhradního vozu Škoda Fábia WRC 05 vytěžil maximum, risk se mu vyplatil a z Diváků si odvezl čtvrté místo ve skupině 2.

Tým Nutrend racing nyní čeká tento týden intenzivní testování s vozem Hyundai I30N TCR na slovenském okruhu Slovakiaring.

Sdílet