Zveme na víkendové minikáry do Hluboček!

O nadcházejícím víkendu pokračují v Hlubočkách – Mariánském Údolí u Olomouce letošní soutěže ve slalomu minikár. Závody minikár jsou malým “motoristickým sportem,“ určeným především pro děti. I když lze o motorsportu hovořit pouze v uvozovkách, neboť minikáry žádný vlastní pohon nemají, jedná se o zajímavý sport. Je skvělou průpravou nejen pro další motoristické disciplíny, ale i pro běžný silniční provoz. Zatímco v zahraničí se pořádají pouze sjezdy, u nás a na Slovensku se jezdí závody ve slalomu. První mistrovství Československa se konalo už před 58 lety, a bylo to právě na trati v Mariánském Údolí.

V sobotu 5. září 2020 se tady koná druhé kolo Mistrovství ČR, které se pojede o Pohár starostky obce Hlubočky. Závod je vypsán ve všech kategoriích M1 až M5. V nejnižší kategorii M1 startují děti ve věku 4-8 let. Další kategorie jsou členěny zhruba po čtyřech letech, takže dospělí jezdci od 21let výše obsazují nejstarší kategorii M5. Tréninkové jízdy začínají v 9.00 hodin, tři závodní startuje kolem poledne.

Hned v neděli se na zdejší trati koná čtvrté kolo Poháru České republiky také ve všech pěti kategoriích. Tréninkové jízdy se konají od 8.45 hodin, závodní jízdy zahajují půl hodiny před polednem. Systém jízd bude určen podle účasti jezdců ráno při rozpravě. Pořadatelem obou závodů je místní Minikár klub Hlubočky v AČR.

Tak jestli bude mít čas a nemáte to k Olomouci daleko, přijeďte se podívat, srdečně vás zveme!

Sdílet