Eduard Krčmář získal český titul v jednotlivcích

Šestnáct nejlepších českých plochodrážníků se sešlo na plochodrážním stadionu v Plzni, kde se pokusili vybojovat titul českého šampióna. Na plzeňské poměry navštívilo závod velké množství fanoušků a tak jezdci nebyli ochuzeni o pořádnou podporu z tribun.

Hlavně díky dobrým startů vybojoval svůj první titul českého mistra Eduard Krčmář ze Slaného. Ten byl neomylný a vyhrál všechny jízdy. O pouhý bod méně získal pardubický Václav Milík. Pro jejich souboj se stala klíčová osmá jízda závodu. Zde oba rivalové postavili proti sobě, lepší start měl slánský jezdec, ale Milík nic nevzdával. V posledním kole jel vítěz Zlaté Přilby z roku 2017 doslova nalepený za Krčmářem, ale drtivý tlak ve vítězství neproměnil. Dva body z osmé jízdy stály obhájce titulu Milíka letošní vítězství. Eduard Krčmář neponechal nic náhodě a také v dalších jízdách si připral vždy tři body. Stal se tak prvním jezdec v dresu Slaného, který od roku 2007 vybojoval titul mistra České republiky v ploché dráze jednotlivců. Třetí celkově skončil ostřílený závodník Josef Franc z Prahy.

Těsně pod stupni vítězů skončil Hynek Štichauer. Další jezdci, Daniel Klíma na pátém, Jan Kvěch na šestém a Zdeněk Holub na sedmém místě, skončili se stejným počtem bodů. Osmý skončil Petr Chlupáč, devátý Ondřej Smetana. Dařilo se i desátému Jaroslavu Petrákovi. Pardubická legenda tohoto sportu dokázala své o generaci mladší soupeře značně potrápit.

Sdílet