Kůta MMČR v motokrosu pokračuje v Pacově 6. září

Předchozím závodem v Lokti jsme se dostali za polovinu letošní sezóny a nyní nás čeká už pátý závod na oblíbené trati v Pacově. Na jihočeské trati, na kterou vždy najde svou cestu obrovské množství fanoušků, se můžeme těšit na napínavé souboje. Závody letošního Kůta MMČR v motokrosu nám ukazují, že vítěz závodu není nikdy jistý a stupně vítězů se rozhodují až v posledních minutách jízdy.

V kategorii MX1 je ve vedení s náskokem třinácti bodů německý závodník Maximilian Nagl z Haas Racing Team, který svými zkušenostmi překonává ostatní. Ovšem v Lokti, kde se mu nepovedl ani jeden start, bral celkové druhé místo poté, co ho ve druhé jízdě překonal výborně jedoucí Pascal Rauchenecker. Pascal jede od začátku sezóny vyrovnané výsledky a poslední vítězství by ho mohlo motivovat k útoku na lídra tabulky. Na průběžné třetí pozici je stále Václav Kovář z HT Group Racing Team, který i po čtyřech závodech drží titul nejlepšího Čecha.

Lídrem tabulky kategorie MX2 je Rakušan Michael Sandner jezdící za Motosport Chýnov v AČR, ten má slibný náskok bodů v průběžném hodnocení. V Lokti a Jiníně byl bezkonkurenční. V Pacově se bohužel na start nepostaví, z důvodů povinností na svém domácím šampionátu v Rakousku. Na třetí místo se poprvé v Lokti postavil průběžně druhý Johannes Klein, kterému třetí místo v závodě nestačí a dle svých slov, chce víc. Po Lokti se posunul na třetí místo Šimon Jošt ze Slovenska, který zde poprvé v letošní sezóně dosáhl na pódium a rozhodně bude chtít výsledek minimálně zopakovat.

Mezi ženami i přes nepříliš vydařený závod na mistrovské trati v Lokti se na první pozici udržela Kristýna Vítková z Yamaha Čepelák Racing Team. Jedno zaváhání ji nemohlo rozhodit, protože má nyní více než třiceti bodový náskok na druhou Barboru Laňkovou z Orion Racing Team. Barbora se v Lokti vyšvihla skvělým výsledkem a poprvé se postavila na stupně vítězů. Třetí místo patří rakouské závodnici Sarah Schnelzer jezdící za Motosport Chýnov v AČR.

Jasným držitelem červené tabulky v kategorii Veteránů je Petr Bartoš. Jezdec Orion Racing Teamu v letošní sezóně ani jednou nezaváhal a na plné čáře vyhrál už osm rozjížděk a čtyři závody. Průběžné druhé místo patří Martinovi Žeravovi z KRTZ Motorsport, který prozatím na Bartoše nedosáhl a hlídá si svou pozici. Radek Toman jezdící za Promoto Husqvarna Racing Team prozatím neskončil lépe než na třetím místě. Svými zkušenostmi závodníka však může potrápit i matadora Žeravu. V kategorii Veterán 50+ vede Roman Skalka, za kterým se pohybuje Josef Nesejt. Průběžné třetí místo patří Zdeňkovi Svobodovi.

Pokračování šampionátu můžete sledovat již tuto neděli na trati v jihočeském Pacově.

Sdílet