ADAM BEDNÁŘ A ČEŠTÍ JUNIOŘI DOMINOVALI V PLZNI

Nejlepším juniorem Evropy  v kategorii do 125 ccm se stal český plochodrážník Adam Bednář a potvrdil pětiletou vládu našich mladíků v této disciplíně. 

Přes obrovské problémy současných dní s pandemií Covid-19 se na plochodrážní stadion v Plzni sjelo čtyřiadvacet jezdců sedmi zemí od Velké Británie po Estonsko, aby po sedmnácté v historii bojovali o vítězství v této disciplíně. Ještě v dopoledne však bylo celé měření sil velmi ohroženo. Nepříznivé počasí torpédovalo snahu připravit kvalitní závody. Nakonec však pořadatelé z Plochodrážního klubu v Plzni vše zvládli a svoji bitvu s deštivým počasím vyhráli, připravili zcela bezpečnou dráhu a všichni jezdci mohli vyjet krátce po čtrnácté hodině do boje o evropské medaile.

Diváci viděli za necelé dvě hodiny celkem osmadvacet jízd a byli svědky velkého triumfu českých mladíku soustředěných do Sportovního centra mládeže ve Slaném. V závěrečné finálové jízdě se sešli tři naši jezdci, Adam Bednář a Vojtěch Šachl dokonce během celého závodu nepoznali pocit porážky, s nimi domácí Matěj Frýza  a jenom polský mladíček Maksymilian Pawelczak dokázal vzdorovat české hegemonii.

V závěrečné bitvě o všechno triumfoval  Adam Bednář, ve středu třináctiletý jezdec, člen talent týmu AČR a AK Markéta vyhrál před jediným zahraničním účastníkem finále Pawelczakem a zřejmě největším smolařem této kategorie posledních tří let Vojtěchem Šachlem, jenom o deset dní mladší jezdec než vítěz ani třetí start ve finálové jízdě této soutěže neproměnil ve zlato, ale k bronzové a stříbrné medaili přidal další bronz. Po triumfu Jana Kvěcha v soutěži juniorů do 19 let se jedná o další triumf našeho mládí v této disciplíně.

Sdílet