Závody přírodních okruhů zamíří do Trenčína

Letošní závodní motocyklová sezóna se bohužel nemohla odjet tak, jak se na začátku roku naplánovalo. Nečekané události způsobily zrušení několika podniků a všichni jsou rádi za jakýkoliv podnik, který je možné v této době uskutečnit. Jedněmi z nich jsou také závody na Slovensku v Trenčíně. Zde se pojede díky spolupráci se Slovenskou motocyklovou federací a z našeho pohledu se tu odjedou letošní první závody Mezinárodního mistrovství České republiky na přírodních okruzích. Závodní podnik se pojede v termínu od 28. do 30. srpna 2020.

První motocyklové závody se na letišti v Trenčíně odjely již v roce 1998 a pravidelně se tu jezdilo až do roku 2003. Poté se tu pro malý zájem přestalo závodit a motocyklový sport se sem vrátil v roce 2007. Závody na tomto místě provázely další trable, ale naštěstí se vše povedlo v posledních letech znovu obnovit a letos tu můžeme opět přivítat motocykly nejrůznějších kategorií. Závodní trať na letišti v Trenčíně je dlouhá 2800 m, široká je 10 m a má celkem 11 zatáček, ze kterých je sedm levotočivých a čtyři pravotočivých.

V rámci MMČR SZM na PO se pojede ve třídách 125 SP, 125 GP/Moto3, 250 Open, Supermono, Supertwin, Supersport 600 a Superbike. Kromě toho se tu při SMF odjede mezinárodní šampionát Alpe Adria Vintage, Mistrovství Slovenské republiky a Mistrovství SR Vintage včetně sidecar, Slovenský pohár, závody CAMS a Ducati Slovakia Cup. Startovní listiny všech tříd jsou díky tomu pěkně nabité, takže bude boj o každou pozici v cíli o to zajímavější.

Dobrá zpráva pro jezdce s národní licencí Autoklubu České republiky, že do Trenčína mohou totiž zamířit i s ní, protože bude po žádosti automaticky povýšena na mezinárodní licenci bez doplatku. Ta bude zároveň platit i pro další závod v kalendáři, který se pojede na Slovakia Ringu. Vše je ale nutné zadat do systému Autoklubu ČR a zažádat tam o změnu na mezinárodní licenci. Jedinou nutností, na kterou si musí jezdci dát pozor, je rozšíření pojištění do zahraničí, které je nutné uhradit, jelikož se jedná o novou pojistku a v tomto případě je Autoklub ČR pouze zprostředkovatelem.

Sdílet