Humpolec přivítá česká i evropská esa

Již nadcházející víkend, 15. – 16. srpna 2020, se v Humpolci uskuteční druhý podnik letošního autokrosového MMČR. I díky zrušení evropského šampionátu, způsobeného pandemii Covid-19, očekávají pořadatelé konkurenci, jaká se ve SLAVIA Pojišťovna Areně nikdy dříve nepředstavila. „Momentálně máme 146 přihlášených. Chystáme též diváckou soutěž. Vylosované diváky sveze se svým dakarským speciálem Tomáš Ouředníček,“ nastiňuje perfektní akci předseda pořádajícího AMK Zálesí Josef Špaček.

Všechno zlé je pro něco dobré. Autokrosoví fanoušci letos musí oželet evropský šampionát, který byl zrušen vzhledem k pandemii koronaviru. Tím exkluzivnější je však domácí mistrovství. Mnozí aktéři, kteří by běžně doma nestartovali včetně mnoha zahraničních pilotů, totiž činí z republiky „malou Evropu“. Jedním z nich je Václav Fejfar. „Moji prioritou je testovat auto na příští sezónu. Děláme na něm totiž dost zásadní věci ve vývoji. Není lepšího testu než ostrých závodů a proto využívám republikové podniky. Humpolec navíc patří k mým oblíbeným tratím. Tradičně zde jsou skvělá organizace a špičkově připravená trať,“ nešetří chválou pilot z východočeských Lužan.

K adeptům na přední příčky v královské divizi SuperBuggy patří Martin Hrubý. „Bude to palba a chci zabojovat o co nejlepší výsledek. Přistání u tribuny letos neplánuji a pokusím se tak dostat na co nejblíže k věži. Doufám, že v hojném počtu dorazí i diváci a užijí si celý víkend s námi,“ tvrdí pilot, který na zdejší trati vyhrál během prvního červencového víkendu premiérový ročník Alfa Racing Cupu

Navázat na vynikající výsledek z úvodního poříčského podniku, kde obsadil v divizi JuniorBuggy druhé místo, chce Daniel Pytloun. „Do Humpolce se vždy těším. Tamní trať mi vyhovuje. Očekávám spoustu pěkných soubojů, především v první zatáčce po startu. Určitě bych opět rád vybojoval pódium,“ doufá severočeský jezdec.

Závěrem si bere slovo Josef Špaček. „Prodej vstupenek bude v sobotu i neděli zahájen od sedmé hodiny. Ceny jsou: na sobotu dvěstě korun na osobu, na neděli třista a vstupenka na celý víkend čtyřista. Děti do stopadesáti centimetrů a patnácti let mají vstup zdarma.“

Sdílet