Letní počasí provázelo závody miniracingu v Třinci

Další dva závodní víkendy v řadě čeká jezdce Mezinárodního mistrovství České republiky Miniracing. O uplynulém víkendu se odjely páté závody letošní sezóny na okruhu v Třinci a sezóna bude pokračovat hned další víkend 14. – 15. srpna na známém slovenském okruhu Slovakiaring. Závodní víkend v Třinci byl oproti jiným ročníkům provázen horkým letním počasím, což bylo pro všechny malé závodníky i pořadatele náročné. Z organizační stránky byly závody skvěle zvládnuté, tak jako tomu na Steel Ringu bývá zvykem. Do Třince se také sjela spousta závodníků a závodnic, když jich bylo celkem 77.

Na startovním roštu se předvedly v rámci ukázkových jízd akademií také nejmladší závodníci. Z českých nadějí se představil jen Matěj Havlík ze Smrz Academy. Naopak jedna z početnějších tříd je kategorie Minimoto Junior A, díky tomu je také velice vyrovnaná. Velmi dobrý výkon podal opět Roman Durdis, který ovládl oba závody. Martin Hollas skončil dvakrát na druhém místě. Dvě třetí místa vybojoval Šimon Kučeřík. Dvě výhry ve třídě Minimoto Junior B si na své konto připsal Tadeáš Benáček. Dvě druhá místa zajel vítěz minulých závodů Vít Bromovský a stupně vítězů doplnila Justýna Císařová. Tomáš Zdařil vyhrál v obou závodech třídy Senior Open 50 před druhou Ditou Daňhelkovou a třetím Evženem Kudrou.

Ve třídě Mini GP Stock se představili jen dva jezdci a to Jan Skoupý s Václavem Bittmanem. Z nich byl lepším prvně jmenovaný. Oblíbené kategorie strojů Ohvale naplnily startovní rošt a ve slabší třídě 110 byl nejlepším Nicolas Zanin, který vyhrál opět oba závody. Za ním skončili Lukáš Kubík a Lukáš Végh. Ve třídě 160 tentokrát vyhrál Jindřich Škopek, který si připsal dvě výhry. Za ním se umístili dva slovenští závodníci Ladislav Veverka a Mário Zajac. Stejně jako v předchozích závodech i ve třídě Mini GP Open vyhrál oba dva závody jeden jezdec. Byl jím Michal Prokeš, za kterým skončil jeho týmový kolega z JRT Brno Circuit Filip Novotný. Barvy Smrz Academy nejlépe hájil Adam Vyskočil, který doplnil stupně vítězů. Společný závod čekal také jezdce tříd Jawa 50 GP a Jawa 50 RS. V kategorii GP se na prvním a druhém místě prostřídali Lukáš Plíšek a Jindřich Ulčák. Za nimi vybojoval celkové třetí místo Vojtěch Štumr. Ve třídě RS vyhrál Roman Kopp, za kterým to bylo také bodově vyrovnané, když se na druhém a třetím místě prostřídali Petr Zámostný a Miloslav Vlček.

Sdílet