Překvapivé výsledky v Lokti

Čtvrtý závod Kůta Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu na světové trati v Lokti se opravdu povedl. I přes velké horko se na start postavilo velké množství jezdců, kteří se postarali o krásné závody. Diváci ve dvou třídách viděli netradičního vítěze, čímž se stalo loketské klání velmi atraktivním. Loketský závod také promíchal tabulku průběžného hodnocení jezdců.

Vítězem čtvrtého závodu Kůta MMČR v Lokti se ve třídě MX1 stal Pascal Rauchenecker. Rakušan jel skvěle a měl i štěstí. První jízdu zvládl tradičně dobře, po dobrém startu jezdil téměř celý stanovený závodní čas na druhé pozici za Maxem Naglem a to téměř neohrožen. Ve druhé jízdě měl Nagl snad poprvé v letošní sezóně špatný start, upadl a Raucheneckera, který se celkem rychle probojoval na první pozici, už nedokázal dojet. Nagl skončil v Lokti, na trati, kterou velmi dobře zná, na prvním a následně druhém místě, což mu zajistilo v Lokti celkové stříbro. Třetím jezdcem celkově a také nejlepším českým závodníkem byl tentokrát Martin Krč. Ten měl dokonalé starty a vždy si za sebou chvíli vodil celé startovní pole. V první jízdě skončil čtvrtý, v té druhé třetí, ale jen velmi těsně, protože Nagl, dohánějící svůj pád, ho předjel opravdu až v posledním kole. Tabulku tak po čtvrtém závodě vede Maximilin Nagl, druhý je Pascal Rauchenecker a třetí stále Václav Kovář.

Stejně jako v předchozím závodě si jasné vítězství dvěma prvními místy zajistil v kategorii MX2 Rakušan Michael Sandner. Druhý byl v Lokti celkově slovenský závodník Šimon Jošt a právem se sebou může být spokojen, neměl jenom na prvního Sandnera a navíc si velmi polepšil v průběžném hodnocení.  Třetím nejlepším se stal v Lokti Rakušan Johannes Klein. V průběžném hodnocení je stále lídrem Michael Sandner, na druhé místo se po výkonu v Lokti dostal Johannes Klein, třetí je Šimon Jošt.

Třída žen přinesla fanouškům v Lokti zajímavou podívanou a hlavně zcela novou vítězku. Na čtvrtý závod sezony Kůta MMČR zavítala Němka Anne Borchers, závodnice mistrovství světa, která nedala svým soupeřkám šanci. Druhou nejlepší byla v Lokti Elena Kapsamer. Ta se dokázala vrátit po zranění z minulého závodu a povedl se jí skvělý výsledek. Třetí celkové místo v Lokti a vytouženou „bednu“ si vyjezdila Barbora Laňková. Tabulku průběžných výsledků stále vede Kristýna Vítková, která tentokrát skončila pátá, na druhou příčku se probojovala Barbora Laňková, třetí je Sarah Schnelzer. Ve třídě Veterán jsme byli svědky tradičního výsledku. První příčku naprosto s přehledem vybojoval Petr Bartoš. Stejně jako v předchozích závodech na jeho tempo soupeři nestačili a obě rozjížďky veteránů vyhrál. Dvě druhá místa vybojoval Martin Žerava. Třetí do cíle dvakrát dojel Radek Toman a tak složení na stupních vítězů bylo jasné. Stejné je také průběžné pořadí seriálu.

Kůta Mezinárodní mistrovství České republiky pokračuje 6. září závodem v Pacově.

Sdílet