První aukce Nadačního fondu je tady!

Český reprezentant v motokrosu Petr Polák daroval své motokrosové vybavení z loňské sezóny mistrovství světa pro aukci Nadačnímu fondu pro talentovanou mládež Autoklubu České republiky. Ten ho použije do dražby, která právě startuje!

Finanční výtěžek aukce poputuje v plné výši na konto fondu, který dlouhodobě podporuje talentovanou mládež a v minulosti podpořil dnes velmi úspěšné jezdce, jakými jsou Filip Salač, Jan Černý nebo Jakub Kubíček. Také výtěžek z této aukce použije Nadační fond na podporu dalšího českého talentovaného jezdce. Cílem projektu je všestranná podpora a pomoc talentované mládeži v jednotlivých motoristických disciplínách od disciplín motocyklových v čele s motokrosem, endurem, trialem, plochou dráhou, nebo silničními závody motocyklů až po disciplíny automobilové, kde mladí talentovaná mládež bojuje hlavně autokrosu nebo rally.

Petr Polák je úspěšným českým reprezentantem v motokrosu. Na scénu mistrovství světa se dostal již v juniorských třídách a mezi největší úspěch patří třetí místo na MS juniorů v roce 2018. Do světa dospělého motokrosu se dostal díky jedinému českému týmu v mistrovství světa JD Gunnex KTM Racing Team. V letošní sezóně hájí barvy švýcarského týmu iXS MXGP, kde startuje na čtyřtaktním stroji Yamaha. Petr do dražby věnoval originální dres a kalhoty ve kterých v loňském roce absolvoval dva závody MXGP.

Do dražby motokrosového vybavení našeho reprezentanta se může zapojit každý, komu není lhostejný osud začínajících závodníků. Aukce končí 31. srpna 2020.

Více najdete v odkazu zde: https://www.sportovniaukce.cz/homepage/auction/1919

Sdílet