První závod v Příbrami skončil pro tým v barvách Spolku Ichtyóza vítězstvím

Jubilejní 40. ročník BOHEMIA DRIVE Rally Příbram byl prvním závodem letošního poháru Čermák a Hrachovec ADAM Cup, který vyhrála posádka Jaroslav Petráš, Milan Klička. Kromě první a poslední RZ vyhrál tým YGY Racing v barvách Spolku Ichtyóza všechny rychlostní zkoušky v konkurencí devíti identických vozů Opel Adam Cup. Spolek Ichtyóza sdružuje pacienty postižené vzácným genetickým onemocněním kůže. Kromě osvětové činnost Spolek podporuje pacienty i sbírkami a nákupem krémů, mastí a dalších potřeb.

I když náskok vítězné posádky byl v cíli skoro minutu, jednoduchá rally to nebyla. „V takto skvělý výsledek jsme na začátku soutěže vůbec nedoufali. Stále se považujeme za nováčky v Adam Cupu, s Milanem jsme jeli první závod spolu a na gumách značky Hankook, které jsme nestihli otestovat,“ shrnul jezdec Jaroslav Petráš. Jedním z rozhodujících faktorů se ukázala právě volba směsi pneumatik. „Na Hankooky jsme si zvykli velice rychle a jsme jejich výkonností velice spokojeni. Tímto bychom chtěli poděkovat dodavateli firmě MK Racing za rady a tipy, které nám poskytli.“ Kvůli pomalému defektu musela posádka měnit kolo na přejezdu mezi RZ 6 a 7, přesto se jim povedlo obě vyhrát.

Celkově se nám rally Příbram opravdu líbila a určitě to pro nás nebyla jednoduchá soutěž. Z výsledku jsme nadšení a těšíme se na zbytek sezóny! Myslím si, že soupeři nám v dalších podnicích nedají nic zadarmo,“ shrnul za celý tým jezdec. Další účastí bude „Valaška“ Kowax Rallysprint, který se koná 7.-8. srpna. Přípravy na závod i jeho průběh můžete sledovat na instagramu týmu: rally_ichtik.

Sdílet