Dva víkendy za sebou pro jezdce MMČR Miniracing

Dva závodní víkendy za sebou čekají závodníky Mezinárodního mistrovství České republiky Miniracing. Poslední závody se odjely minulou sobotu v Mostě a hned tento týden je čeká Cheb. Mostecký polygon je nejrychlejším okruhem v seriálu. Připomíná Road Racing a je specifický svou vývrtkou podobnou jako na známém okruhu v Laguna Seca. Díky velké účasti jezdců a vydařenému počasí to byly výborné závody, kde se bojovalo až do posledních kol.

Pěkná konkurence v Mostě nastoupila do třídy Minimoto Junior A, kde se mezi všemi letos prosazuje Roman Durdis z Riding School Lukas Pesek. Ten prozatím vyhrál všechny závody, takže má na svém kontě již 150 bodů. V kategoriích Minimoto Junior B a Senior Open 50 podala pěkný výkon Justýna Císařová, která závodí na čtyřdobém stroji VPB a vyhrála oba dva závody třídy Minimoto Junior B. V Senior Open 50 vyhrál obě rozjížďky Tomáš Zdařil. Trochu slabší účast byla ve třídách Mini GP Stock a Ohvale 110, což ale neubralo nic na podívané, jakou předvedli Lukáš Kubík a Nicolas Zanin z Riding School Lukáše Peška. V prvním závodě slavil Nicolas, ve druhém Lukáš.

O zpestření třídy Mini GP Open se postaral Miloslav Hřava z ACCR Czech Talent Teamu – Willi Race pro letošní závody v Mistrovství světa Supersport 300. Míla si vyjel start z prvního místa a oba závody vyhrál. V prvním závodě si vybudoval náskok, ale v tom druhém to byl souboj o vítězství spolu s Michalem Prokešem z Brno Circuit JRT až do poslední zatáčky! Oproti nim ale ještě více zazářil Adam Vyskočil ze Smrz Academy, který si sice dojel sám pro dvě třetí místa, ale jako nováček v této kategorii se dostal do průběžného vedení. Navíc je nejmladším jezdcem v celém startovním poli. Nejpočetnější třídou byla Ohale 160, kde startovalo šestnáct jezdců. Oba závody suverénně ovládl jezdec Smrz Academy Matyáš Červenka, který zatím vyhrál všechny letošní závody. Společný závod čekal také jezdce tříd Jawa 50 RS a Jawa 50 GP. Na startu se jich sešlo celkem třináct, šest z kategorie GP a sedm z RS, což bylo uspokojivé. Oba závody třídy GP vyhrál Jindřich Ulčák před bratry Lukášem a Petrem Plíškovými. Třídu RS ovládl Miloslav Vleček. V ukázkových jízdách akademií se tentokrát představili jen dva jezdci – Matěj Havlík a Max Hájek, oba ze Smrz Academy.

Jak již bylo v úvodu zmíněno, jezdce čekají hned další závody v Chebu. Na okruhu je možné trénovat již v pátek 10. 7. 2020 od 10:00 za poplatek 1 300 Kč/den. Bude se jezdit od 10:00 do 18:00 bez polední pauzy. Trénink není možný zahájit v 9:00 kvůli hluku. Parkoviště bude otevřeno ve čtvrtek 9. 7. 2020 od 18:00. Přihlášky do závodu musí být provedeny elektronicky přes oficiální formulář zveřejněný na webu motojunior.cz nejpozději do středeční půlnoci před závodem.

Sdílet