SONAX MMČR v Online Rally pokračuje Kopnou

V polovině července se chystá již třetí pokračování nově vypsaného seriálu SONAX MMČR v Online Rally, který se odehrává na virtuálních tratích legendární počítačové hry Richard Burns Rally. Nadcházející soutěž bude inspirovaná populární Kopná, jež před více než čtvrtstoletím založila tradici českých rallysprintových soutěží.

Také pořadatelé tohoto závodu byli v letošním roce nuceni jej zrušit kvůli epidemii koronaviru a jedinou oficiální variantou Kopné pro rok 2020 tak bude ta virtuální. Její organizaci si vzal na starost tým promotérské skupiny NRC. RALLYSERVICE.CZ Online Rally Kopná, jak zní její kompletní název, bude ve srovnání s předešlými podniky opravdu sprintem – souhrnná délka rychlostních zkoušek leží těsně nad spodní povolenou hranicí 70 kilometrů a jezdci tudíž nebudou mít tolik prostoru na nápravu případných chyb. Pojede se celkem na čtyřech úsecích, které svým charakterem kombinujícím jak svižné, tak technické pasáže v kopcovitém terénu odpovídajícím předloze Hostýnských a Vizovických vrchů.

Itinerář obsahuje testy různých délek, přičemž všechny se pojedou ve dvou průjezdech – od krátké tříkilometrové Rally School Stage CZ, přes Bisanne II o délce 5,6 km představující vůbec nejtechničtější RZ celé rally, jedenáctikilometrovou Uhornou vyžadující precizní rozpis ve svižných pasážích, až po Zádveřice II, jež se v různých obměnách jezdí také při reálné Kopné. Právě tato rychlostní zkouška je perlou nadcházející virtuální soutěže, a coby závěrečná zkouška se postará o dramatické vyvrcholení celého závodu.

Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 9. července ve 23:59. Během následujícího dne bude vydána listina přihlášených posádek, které od 11. do 13. července mohou absolvovat seznamovací jízdy, v pondělí 13. 7. také bude všem účastníkům k dispozici shakedown. Samotný hlavní závod startuje následující v úterý a uzavře se v neděli 19. 7. o půlnoci.

Průběh závodu bude možné sledovat prostřednictvím live feedu a výsledkového servisu na rbr.onlineracing.cz, na sociálních sítích SONAX MMČR v Online Rally pak budou k dispozici také živé přenosy vybraných favoritů.

Sdílet