Sezóna rally odstartuje na Bohemii

První červencový den letošního roku nepřinesl jezdcům, týmům a fanouškům rally mnoho radosti. Přesunutí 50. Barum Czech Rally Zlín na rok 2021 vyvolalo mezi mnohými pochybnosti o celkovém konání SONAX Mistrovství České republiky v rally a Liqui Moly Rallysprint Série v roce 2020. Tyto obavy se brzy ukáží jako liché, přesunutí Barum Czech Rally Zlín neohrožuje celý šampionát, v němž dochází pouze k jedné změně v oblasti hodnocení.
V nyní čtyřdílném seriálu SONAX Mistrovství České republiky v rally 2020 nedojde po přesunutí Barum Czech Rally Zlín dle aktuální Ročenky automobilového sportu ke škrtání výsledků na konci roku. V Liqui Moly Rallysprint Sérii stále zůstává pět podniků, zde tedy posádky na konci roku škrtnou jeden nejhorší výsledek. Všichni pořadatelé potvrdili v průběhu tohoto týdne, že na svých soutěžích usilovně pracují a počítají s jejich realizací v průběhu roku.
Všichni se tak můžeme těšit již o víkendu na start Rally Bohemia, v loňském roce zde pořadatel evidoval sedmdesát přihlášených soudobých vozů, letos jich je den před uzavřením přihlášek přes osmdesát! To je velmi dobrá zpráva a zároveň vyloučení černých předpovědí o tom, že mnoho posádek letošní sezónu kvůli dopadům epidemie koronaviru vynechá. Nezbývá než popřát hodně štěstí pořadatelům i posádkám a věřit, že si všichni letošní sezónu užijeme i bez některých oblíbených podniků, na které se vrátí soutěžní vozy v roce 2021.

Sdílet