Klubový dům o víkendu žil esportem

V sobotu 27. června 2020 pokračoval premiérový ročník Czech Sim Racing Series. Na programu byla druhá kvalifikace, která se odehrála v budově Autoklubu České republiky. Účastníci tentokrát ve virtuální realitě zavítali na rakouský Red Bull Ring.

Nejvíce se dařilo Michalu Šmídlovi, kterého jsme v minulosti mohli vidět mimo jiné v oficiálním virtuálním šampionátu formule 1. S vozem Porsche 911 GT3 Cup zajel čas v hodnotě 1:30,667. S výjimkou Šmídla si ale postup do finále, které se uskuteční 8. listopadu v rámci výstavy Racing Expo Praha, vyjeli rovněž druhý Vojtěch Polesný (1:31,261), třetí David Vrba (1:31,842) a čtvrtý Daniel Liščák (1:31,856). Úspěšné kvarteto doplnilo mezi postupujícími Petra Doležala, Martina Kadlečíka, Michala Sedláčka a Waniho Finkbohnera. Ti uspěli minulý týden během klání v aréně Caravan Metropol Karting, kde se závodilo na okruhu v Imole.

Není to ale pouze postup do finále, co má výše zmíněných osm jmen jistého. Všichni už totiž mají v kapse rovněž test vozu Renault Twingo. Celkový vítěz Czech Sim Racing Series si pak s tímto autem bude moci dokonce zazávodit během jednoho ze závodních víkendů ESET V4 Cupu v roce 2021. Třetí kvalifikace se uskuteční 29. srpna v Pirelli Salonu v pražských Vysočanech. Zde se bude závodit na britském Brands Hatch. Poslední šanci na postup do finále pak účastníci dostanou 5. září. V tomto termínu se uskuteční závěrečné kvalifikační dějství v areálu Automotodromu Brno, jezdci poměří síly na Nürburgringu.

Sdílet