CDS BRUDRA – Autoklub ČR Virtual Drift Challenge odstartovala

Autoklub České republiky se stal součástí dalšího virtuálního šampionátu a podpořil tak svou sílící pozici na poli esportu. Po rally a okruhovém závodění nyní přichází i drift, kterého se hráči v letošním roce mohou zúčastnit v rámci CDS BRUDRA – Autoklub ČR Virtual Drift Challenge. Seriál má za sebou již tři úspěšné podniky a další ho čeká 27. června 2020 na trati v Rize.

Závodníci v tomto šampionátu řídí své virtuální stroje v počítačové verzi populárního simulátoru Assetto Corsa, k dispozici mají modely reálných tratí, které můžeme vidět v živých závodech Czech Drift Series. Každý z účastníků do závodu nastupuje s vlastním upraveným závodním vozem, ale pro všechny je nastaven stejný výkon, aby byla zajištěna spravedlivost závodu a bylo možné soutěžit pouze v jedné kategorii. Bodování je oproti klasickým závodům také jiné. Jezdec získá body za kvalifikaci a také za celkové umístění v tandemových jízdách. Tento systém umožňuje například zohlednit situaci, kdy předvede bezchybnou kvalifikaci a v tandemových jízdách udělá chybu, která mu znemožní postup.

Jezdci mají esport licence přímo od Autoklubu České republiky. Hned do prvního závodu se přihlásilo 29 závodníků převážně z Česka i Slovenska a jejich počet při následujícím podniku ještě vzrostl. Ve startovní listině najdeme nejen specialisty na virtuální závodění, ale také reálné jezdce, kteří často přiznávají, jak velký je rozdíl mezi esportem a skutečným závoděním. Samotné závody lze pravidelně sledovat na oblíbené platformě Twitch.tv, hojně využívané k videopřenosům z her. Lze zde také dosáhnout kvalitnější podívané z hlediska zpoždění a kvality samotného videa.

Sledovat další závody tohoto seriálu tak mohou úplně všichni, drift je velice atraktivní disciplínou a nejinak tomu je také v esportu. Vše o novém virtuálním šampionátu najdete zde.

Sdílet