Aktualizovaný kalendář motocyklového sportu 2020

Epidemie koronaviru doslova paralyzovala nejen český motoristický sport a motory závodních motocyklů na nějaký čas utichly. Nyní je celá společnost pravděpodobně z nejhoršího venku a vše se pomalu, ale jistě vrací do původního stavu. Nastal tak optimální čas představit si aktualizované kalendáře jednotlivých motocyklových disciplín a konkrétních seriálů zastřešených Autoklubem České republiky.

První motocyklové závody odstartovaly již koncem května za přísných bezpečnostních podmínek a další je nyní budou následovat. Nejsledovanějším motocyklovým šampionátem je bezpochyby Kůta MMČR v motokrosu, které odstartuje 28. června v Dalečíně. Po tomto závodě se účastníci znovu potkají 5. července v Kaplici a 26. července v Petrovicích. Zbývajícím závodům do konce roku zůstává původní termín, odložený Opatov a Pacov na nový termín zatím čekají, stejně jako závod družstev. Také kalendář MMČR side & quad prodělal obměnu. Startovat se bude poprvé koncem srpna v Kramolíně, po Jinínu (12. 9.) a Dobřanech (26. 9.) bude seriál uzavírat závod v Horním Újezdě v původním termínu. Motokrosový šampionát juniorů startuje 13. června v Jiníně a jedinou změnou v kalendáři je přesunutí závodu v Kaplici na 18. července. Jezdce supermota čeká první závod v termínu motokrosového Dalečína bez dalších změn ve zbytku sezóny.

Trialisté startují v Kramolíně 20. června, do původního termínu Kramolína se přesouvá podnik v Březové. Nový je také kalendář MMČR v miniracingu. Po zrušení některých závodů došlo k přesunu klání v Chebu na 11. července a doplnění dvou podniků na Slovakiaringu. Také na jezdce přírodních okruhů čekají místo zrušených podniků slovenské závody. Kompletní obměnou prošly kalendáře endura a ploché dráhy, na jejichž aktuální podobu se můžete podívat na webu Autoklubu ČR zde.

Sdílet